سوالات استخدامی بانک ملی: بزرگترین بانک ایرانی میباشد و به لحاظ قدمت دومین بانک دولتی ایران است. نخستین بانک تجاری ایران است که در سال ۱۳۹۵ با درآمدی بالغ بر ۳۶۴٫۶۵۷ میلیارد ریال، از نظر میزان درآمد سالیانه، بهعنوان بزرگترین شرکت ایرانی معرفی شدهاست. این بانک بزرگترین بانک جهان اسلام و خاورمیانه است. بانک ملی ایران تا پایان سال مالی ۱۳۹۵ با دارایی خالص ۷۶٫۶ میلیارد دلار و شبکه گستردهای از ۳٫۳۲۸ شعبه بانکی، به عنوان بزرگترین بانک ایران بر پایه میزان داراییها شناخته شد. برند بانک ملی ایران در سال ۱۳۹۲ در دهمین جشنواره ملی قهرمانان صنعت ایران به عنوان یکی از ۱۰۰ برند برتر ایران شناخته شد. بانک ملی ۳۳۲۸ شعبه فعال در داخل، ۱۴ شعبه فعال و ۴ سابسیدری در خارج کشور و ۱۸۰ باجه دارد. اولین مدیر عامل بانک ملّی ایران دکتر کورت لنیدن بلات آلمانی بود همچنین نخستین نمایندگی بانک در خارج از کشور در سال ۱۳۲۷ در هامبورگ تأسیس شد.

تشكیل بانک به شكل جدید نخستین بار در سال 1258 هجری شمسی(1296 ه – ق) ده سال قبل از بوجود آمدن بانک شاهی از سوی حاج محمد حسن امین دارالضرب یكی از صرافان بزرگ تهران به ناصرالدین شاه قاجار پیشنهاد شد.
دانلود سوالات استخدامی بانک ها
متاسفانه این پیشنهاد با دخالتهای بیگانگان و عوامل آنان جامه عمل نپوشید و بجای آن بانک شاهی در ایران مستقر گردید. پس از استقرار مشروطیت هنگامی كه دولت از مجلس شورای ملی اجازه استقراض خارجی خواست، احساسات ملی كه از وامهای گذشته و رفتار بانکهای بیگانه جریحه دار شده بود به هیجان آمد و نمایندگان مردم به منظور قطع نفوذ سیاسی و اقتصادی بانکهای مذكور و در ترمیم وضع مالی خزانه ضمن مخالفت با استقراض خارجی تاسیس بانک ملی را خواستار شدند، و جمعی از بازرگانان و صرافان متعهد مشاركت در این بانک شدند و در آذرماه 1285 با اعلانی كه مبین احساسات عمومی و علاقه مردم به تاسیس یك بانک اعتباری ملی در ایران بود، انتشار یافت.
در روز 23 آبان 1285 میرزا ابوالقاسم ناصرالملك وزیر مالیه وقت مظفرالدین شاه در مجلس شورای ملی حاضر شد و از اوضاع نابسامان مالی كشور خبرداد و پیشنهاد داد كه دولت برای رفع این مشكل مبلغی از كشورهای اروپایی وام دریافت كند كه با مخالفت شدید نمایندگان مواجه شد . نمایندگان پس از شور و پیگیری در روز 9 آذر ماه همان سال با تأسیس بانکی كه بتواند برای كشور سود داشته و با سپرده های مردم به نفع كشور و مردم كاركند موافقت كردند.
خبر تشكیل بانک ملی با سرمایه 15 میلیون ( 30 كرور) قابل افزایش به 50 میلیون تومان با وجد و شعف عموم ملت روبرو شد. از طرفی دیگر تغییرات ناگهانی در اوضاع سیاسی و انعقاد قرارداد 1907 میلادی بین دولتهای روسیه و انگلیس و تقسیم ایران و نیز آغاز جنگ جهانی اول و ورود نیروهای اشغالگر به ایران تمام كوششها و تلاشهای تشكیل بانک ملی را نقش بر آب كرد و این آرزوی بزرگ مردم سالها به تعویق افتاد. پس از پایان جنگ جهانی اول و خروج اشغالگران از ایران، سرانجام قانون تاسیس بانک ملی ایران در جلسه مورخ 14 اردیبهشت 1306 به تصویب مجلس رسید و اساسنامه بانک در 14 تیر ماه 1307 مورد تصویب كمیسیون مالیه مجلس قرار گرفت و در روز سه شنبه 20 شهریور 1307 بانک ملی ایران در تهران رسماً كار خود را آغازكرد. اولین مدیر عامل بانک ملی دكتر كورت لنیدن بلات و معاون او فوگل به همراه 70 كارشناس از كشور آلمان به ایران آمدند.
بر حسب اساسنامه بانک، بانک ملی ایران بصورت یك شركت سهامی دارای شخصیت حقوقی شناخته شد و تابع قوانین تجاری تلقی گردید. سرمایه اولیه بانک 20 میلیون ریال بود كه فقط 8 میلیون آن پرداخت شد و در سال 1314 سرمایه بانک به 300 میلیون ریال و در سال 1331 به دومیلیارد ریال افزایش یافت كه تمام آن پرداخت شده است.
این سرمایه در حال حاضر با افزایشی كه در سال 99 داشت بالغ بر 922 هزار میلیارد ریال می باشد . با توجه به اینكه در آن تاریخ متخصصین بانکی در ایران وجود نداشت بموجب قانونی اجازه استخدام اتباع سویسی یا آلمانی بمنظور اداره بانک داده شد. تعداد كاركنان بانک در روز افتتاح اعم از ایرانی و آلمانی از 27 نفر تجاوز نمیكرد در حال حاضر تعداد كاركنان بانک ملی ایران بالغ بر 45 هزار نفر است . در ابتدای تاسیس بانک علاوه بر شعبه مركزی دو شعبه در بازار تهران و بندربوشهر كه مهمترین بندر بازرگانی آنروز ایران بود تاسیس گردید.
نخستین نمایندگی بانک در خارج از كشور در سال 1327 در هامبورگ تاسیس شد . تاسیس بانک كارگشایی: در سال 1305 بنگاهی بنام موسسه رهنی دولتی ایران، از محل وجوه صندوق بازنشستگی كاركنان دولت برای رفع حوائج مردم بوجود آمد كه تا سال 1307 تحت نظر وزارت دارایی اداره می گردید پس از تاسیس بانک ملی به این بانک واگذار و در سال 1318 این موسسه بنام بانک كارگشایی مرسوم و یكی از سازمانهای تابعه بانک ملی محسوب شد . در تاریخ 22 اسفند ماه 1310 حق نشر اسكناس از تصویب مجلس شورای ملی گذشت و رسماً به مدت 10 سال بانک ملی ایران اعطا شد كه به خودی خود قابل تمدید بود و در فروردین ماه 1311 نخستین اسكناس بانک ملی ایران انتشار یافت .
صندوق پس انداز: در سال 1318 بموجب قانونی بمنظور تشویق و ترغیب مردم به پس انداز، صندوق پسانداز بانک ملی ایران تاسیس شد كه پس از استقرار نظام بانکداری اسلامی بصورت قرض الحسنه پسانداز، یكی از واحدهای فعال بانک به شمار می رود . نخستین مجله اقتصادی كشور در سال 1313 انتشار یافت كه اولین نشریه آماری، اقتصادی و مالی در ایران بود كه به تهیه شاخص قیمتها، شاخص عمده فروشی و تحول وقایع اقتصادی مبادرت و توانست گام موثری برای تهیه زمینه مطالعات اقتصادی در كشور را فراهم آورد این نشریه به همت دكتر لوتس گیلهامر DR. Lutz Glelhammer اولین رئیس اداره بررسیهای اقتصادی و احصائیه (آمار) بانک منتشر شد.
بانک كشاورزی تفكیك بانک فلاحتی از بانک : در قانون اجازه تأسیس بانک مقرر شده بود چنانچه دامنه معاملات شعبه فلاحتی بانک، توسعه یابد به بانک مستقلی تبدیل گردد. در تاریخ 25 تیر ماه 1312 شعبه فلاحتی بانک ملی ایران تفكیك و به بانک مستقلی نام بانک كشاورزی تبدیل شد.
بانک مركزی : تا قبل از سال 1338 بانک ملی ایران وظایف بانک مركزی مانند حق انحصاری انتشار اسكناس و تنظیم جریان پول كشور را بعهده داشت در سال 1338 لایحه اساسنامه بانکی و پولی ایران به تصویب مجلس رسید و از هجدهم مرداد 1339 وظایف بانک مركزی از بانک ملی منتزع و با سرمایه 6/3 میلیارد ریال فعالیت خود را آغاز نمود.
آرزوی مردم ایران و علاقه آنها برای تاسیس بانک ملی رهایی از سلطه اقتصادی و سیاسی بیگانگان و جلوگیری از تسلط آنها بر منابع حیاتی و ذخائر كشور بود، بانک ملی و دیگر بانکهائی كه پس از آن آغاز فعالیت نموده اند، توانستند خدمات مفید و ارزندهای مانند جمع آوری سپردههای مردم، حل مشكل نگهداری وجوه نقد و طلا و نقره، نگهداری حساب خزانه دولت،اعطای تسهیلات اعتباری جهت راهاندازی كارخانجات و موسسات بزرگ تولیدی و زیربنائی، احداث واحدهای صنعتی- كشاورزی، تسهیل در روابط تجاری داخلی و خارجی را ارائه نمایند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار حاكمیت جمهوری اسلامی،تغییر سیستم بانکداری و حذف ربا و ایجاد بانک بر مبنای تعالیم و احكام اسلامی مورد توجه قرار گرفت كه پس از تصویب لایحه قانونی عملیات بانکی بدون ربا در سال 1362 و ابلاغ آن به بانکها، دستورالعملها و آئین نامه های اجرایی تهیه و از اول فروردین ماه 1363 این قانون در بانک ملی ایران مورد اجرا گذاشته شد.
در حال حاضر بیش از 2662 شعبه فعال در داخل، 14 شعبه فعال و 4 سابسیدری در خارج كشورو 178 باجه مشغول بكارند كه باعث شده این بانک یكی از قویترین مؤسسات مالی چه در ایران حتی در دنیا باشد. (جدول توزیع شعب در سراسر کشور) بانک ملی ایران در حال حاضر با بالغ بر 39 هزار كارمند فعال آماده خدمت رسانی به ملتی است كه با همت خود پایه های تشكیل این بانک را استوار نمودند. (جدول آمار كاركنان بانک) بانک ملی ایران بمنظور اجرای هر چه صحیح تر قوانین كه با دوصفت بارز و مهم آن وجه تمایز سیستم بانکداری اسلامی و نظام بانکداری در جهان امروز است تعیین حذف ربا از سیستم بانکی و نظام اقتصادی كشور و استفاده از سرمایه های بانک و سپرده های مردم بمنظور رشد اقتصادی برای محرومین و ایجاد عدالت و قسط در جامعه با تلاش كاركنان معتمد و متخصص خود توانسته است گامهای موثر و مفیدی را بردارد.
نحوه ثبتنام آزمون استخدامی بانک ملی
بانک ملی جهت جذب نیروی انسانی و متخصص از میان افراد واجد شرایط، در هر بازه زمانی که نیازمند نیروی جدید باشد، از دو طریق اقدام به جذب نیرو مینماید:
روش اول: افراد متقاضی استخدام در این بانک، میتوانند اقدام به تکمیل فرم استخدام بانک ملی از طریق سایت این بانک به آدرس Mbi.ir نموده، که فرم ثبت نام تنها در زمانی مورد دسترس عموم قرار میگیرد که بانک، فراخوان استخدام خود را ارائه دهد.
روش دوم: از طریق ثبت نام در آزمون های استخدامی دستگاه های اجرایی، که در سایت سنجش برگزار میشود.
مراحل ثبت نام آزمون استخدامی بانک ملی در سایت سنجش
داوطلبان استخدام در بانک ملی از طریق سایت سنجش و آموزش کشور، در زمان ارائه فراخوان ثبتنام، ابتدا باید وارد سایت سنجش شده و پس از آن گزینه استخدام دستگاه های اجرایی را انتخاب کنند. سپس با خرید کارت اعتباری، هزینه ثبت نام را پرداخت کرده و شماره سریال کارت اعتباری را دریافت کنند، اطلاعات خود را وارد فیلد مورد نظر کرده و مدارک لازم را بارگزاری نمایند. پس از انجام تمامی این مراحل، کد رهگیری را دریافت کرده و تا پایان آزمون نزد خود نگه دارند.
مزایای کارمندی بانک ملی
دریافت درآمد ثابت و مشخص که با توجه به آن، فرد میتواند برای درآمد خود برنامه ریزی کند.
فرد استخدام شده در بانک، میتواند وام های متعددی را دریافت کند.
این افراد از امنیت شغلی بالایی برخوردار خواهند بود، که بر این اساس میتوانند با امنیت روانی در شغل خود پیشرفت کنند.
کارمندان بانک ملی از امکانات رفاهی بالایی برخوردار خواهند بود. همچنین این افراد از ارتقای شغلی برخوردار هستند که میتوانند پس از چند سال سابقه کار و نشان دادن شایستگی خود، ترفیع شغلی بگیرند.
رشتههای مورد نیاز استخدام بانک ملی
رشته هایی از جمله آمار، بانکداری، حسابداری، علوم اقتصاد، مدیریت عمومی، مدیریت اموربانکی، مدیریت بیمه، مدیریت بازرگانی، مدیریت منابع انسانی، مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار و سخت افزار، مهندسی فناوری اطلاعات، حقوق بین الملل، ثبت اسناد و املاک و حقوق عمومی و تخصصی، از رشتههای مورد نیاز استخدام بانک ملی میباشند.
شرایط عمومی استخدام بانک ملی
فرد باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد.
سو پیشینه کیفری نداشته باشد.
آقایان کارت پایان خدمت و معافیت دائم را داشته باشند.
به دین اسلام یا یکی از ادیان پذیرفته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اعتقاد داشته باشد.
از سلامت جسمانی و روانی و توانایی انجام کار در شغلی که در آن استخدام میشود، برخوردار باشد.
سابقه اعتیاد به مواد مخدر و استفاده از دخانیات را نداشته باشد.
ممنوعیت استخدام در ارگانهای دولتی به موجب رای مراجع ذیصلاح را نداشته باشد.
فرد جزو نیروهای بازخرید دستگاههای اجرایی نباشد.
شرایط اختصاصی استخدام بانک ملی
متقاضی باید تاییدیه سلامت جسمی و روحی کامل، از پزشک معتمد را داشته باشد.
افرادی که متقاضی استخدام در عنوان شغلی بانکدار هستند، محل خدمتشان توسط بانک ملی و شهر محل انتخاب آنها تعیین میشود.
افرادی که متقاضی شغل همیار حفاظت میباشند، باید کارت پایان خدمت و کارت بسیج و گذراندن دوره آموزش نظامی به دلیل حمل سلاح، داشته باشند و قد آنها حداقل ۱۷۰ سانتی متر باشد.
پذیرفته شدگان نهایی، موظف به ارائه تعهد خدمت به صورت محضری، مبنی بر عدم درخواست جابجایی محل خدمت به مدت ده سال هستند.
شرایط سنی استخدام داوطلبان بانک ملی
افرادی که متقاضی استخدام در بانک ملی میباشند، باید از نظر سنی دارای قوانین وضع شده باشند.
افراد متقاضی دارای مدرک دیپلم، حداقل ۲۰ سال و حداکثر ۲۵ سال سن را دارا باشند.
افراد متقاضی دارای مدرک فوق دیپلم، حداکثر ۳۰ سال سن، افراد متقاضی دارای مدرک لیسانس حداکثر ۳۵ سال سن، افراد متقاضی دارای مدرک فوق لیسانس، حداکثر ۴۰ سال سن و افراد متقاضی دارای مدرک دکتری حداکثر ۴۵ سال سن را داشته باشند.
چه کسانی شامل معافیت شرط سنی و افزایش حداکثر سن مجاز میباشند؟
آزادگان، جانبازان، فرزندان جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و فرزندان آزادگان یک سال اسارت و بالاتر، معاف از شرط سنی هستند.
حداکثر ۵ سال به میزان سقف سنی مجاز پدر، مادر، خواهر و برادر شهید، افزوده میشود.
برای آقایان به میزان مدت خدمت سربازی، به حداکثر سن مجازشان برای استخدام افزوده میشود.
متقاضیانی که به صورت داوطلبانه در جبهه خدمت کردهاند، به میزان زمان حضور داوطلبانه در جبهه و مدت زمان بستری یا استراحت پزشکی، به سقف سنی مجاز افزوده میشود.
نکات مهم درباره مدارک تحصیلی
مدرک تحصیلی مورد نیاز برای استخدام به عنوان بانکدار، لیسانس و بالاتر میباشد. استخدام در مدرک دیپلم، در شغل همیار حفاظت وجود دارد که مدارک مورد نیاز برای مقطع دیپلم، دارا بودن دیپلم کامل دوره متوسطه در تمامی رشتههاست. شایان ذکر است تنها فرزندان شهدا امکان استخدام با مدرک دیپلم را دارند. در مقطع کارشناسی، علوم کامپیوتر، مهندسی فناوری اطلاعات گرایش داده، مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه و ارتباطات، آمار، حسابداری، علوم اقتصاد، حقوق عمومی و خصوصی مهندسی برق، مهندسی صنایع، مهندسی معماری، حقوق تجارت بین الملل و مدیریت مالی قابل قبول برای استخدام میباشند.
مدارک لازم برای ثبتنام آزمون استخدامی بانک ملی
مدارکی که برای ثبتنام آزمون استخدامی بانک ملی نیاز است، به شرح زیر میباشد:
فایل اسکن شده عکس ۴*۳
اصل شناسنامه به همراه کپی از تمامی صفحات
اصل کارت ملی به همراه کپی از پشت و رو
اصل مدرک و سوابق تحصیلی به همراه کپی
اصل کارت پایان خدمت و معافیت دائم به همراه کپی
ارائه مدارک مربوط به ایثارگری
ارائه اطلاعات مربوط به محل سکونت
چگونه از زمان ثبتنام آزمون استخدامی بانک ملی مطلع شویم؟
داوطلبان استخدام بانک ملی پس از ثبت نام در آزمون و تکمیل مراحل آن، باید کارت ورود به جلسه را از طریق سایت استخدامی دریافت کرده و همچنین با دریافت دفترچه عمومی و اطلاعیه های منتشر شده در سایت، از زمان برگزاری آزمون استخدامی مطلع شوند. پس از انجام آزمون استخدامی اگر فرد داوطلب نمره قبولی را کسب نماید، به مصاحبه حضوری دعوت شده و در صورت قبولی و تایید واحد گزینش، میتواند در این نهاد شروع به کار کند.
دفترچه عمومی بانک ملی شامل چه مواردی میشود؟
دفترچه عمومی بانک ملی شامل شرایط عمومی و اختصاصی استخدام، نحوه برگزاری آزمون، زمان برگزاری آزمون، رشته ها و شغل های مورد نیاز استخدام، نحوه دریافت کارت ورود به جلسه، نحوه تکمیل فرم تقاضانامه ثبتنام، امتیازات و سهمیههای در نظر گرفته شده، زمان اعلام نتایج اولیه و نهایی ومدارک لازم برای ثبتنام میباشد.
معرفی منابع و نمونه سوالات عمومی و تخصصی برای موفقیت در آزمون استخدامی بانک ملی
منابع عمومی شامل دروسی از جمله زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی، معارف اسلامی، اطلاعات عمومی، دانش اجتماعی و قانون اساسی، ریاضی و آمار مقدماتی، فناوری اطلاعات و مهارتهای هفتگانه و هوش و توانمندی ذهنی میشود.
منابع اختصاصی شامل: حسابداری مالی، زبان تخصصی انگلیسی، حسابداری بهای تمام شده، حسابرسی، بودجه، قانون پولی و بانکی کشور، قانون مبارزه با پولشویی، مبانی سازمان و مدیریت، آمار و کاربرد آن در مدیریت، مدیریت بازاریابی، سیستمهای خرید، توزیع و انبارداری، اصول مدیریت و مالیه عمومی میشود.
نحوه ورود به سامانه آزمون استخدامی بانک ملی
اگر آزمون استخدامی بانک ملی از طریق سایت این بانک برگزار شود، متقاضیان باید به این سایت به آدرس Mbi.ir مراجعه نموده و از طریق فراخوان های ارائه شده در سایت، از نحوه و زمان برگزاری آزمون مطلع شوند.
اگر سایت برگزاری آزمون، سازمان سنجش و آموزش کشور باشد، متقاضیان باید به سایت سازمان سنجش مراجعه کرده و با مطالعه دفترچه عمومی اقدام به ثبتنام نمایند. متقاضیان آزمون استخدامی بانکها، بعد از پذیرفته شدن در آزمون گرفتن نتیجه قابل قبول، باید شرایط و ضوابط عمومی و تخصصی را داشته باشند تا بتوانند استخدام شوند.
مجموعه سوالات استخدامی بانک ملی شامل: (همه سوالات دارای پاسخنامه میباشد)
-
سوالات آزمون های تخصصی استخدامی بانکها بهمراه پاسخنامه
-
دانلود سوالات آزمون استخدامی بانک صادرات بهمراه پاسخنامه
-
دانلود سوالات آزمون استخدامی بانک سپه بهمراه پاسخنامه
-
دانلود سوالات آزمون استخدامی بانک ملی بهمراه پاسخنامه
-
دانلود سوالات آزمون استخدامی بانک ملت بهمراه پاسخنامه
-
دانلود سوالات آزمون استخدامی بانک کشاورزی بهمراه پاسخنامه
-
دانلود سوالات آزمون استخدامی بانک صنعت معدن بهمراه پاسخنامه
-
دانلود سوالات آزمون استخدامی بانک اقتصاد نوین بهمراه پاسخنامه
-
دانلود سوالات آزمون استخدامی بانک مهر بهمراه پاسخنامه
-
دانلود سوالات تخصصی بانک رفاه کارگران بهمراه پاسخنامه
-
دانلود جزوه استخدامی بانکها، چک، قانون چک، بانکداری دولتی و غیردولتی
-
دانلود جزوه پول و بانکها
-
دانلود جزوه بانکداری بین المللی
-
دانلود جزوه مبانی بانکداری داخلی
-
دانلود سوالات بانکداری آزمونهای استخدامی
-
دانلود جزوه ضمانت نامه بانکی
-
دانلود جزوه قانون پولی و بانکی کشور
-
دانلود پرسش و پاسخ کارگاه مربوط به روسای دوایر صندوق
-
دانلود جزوه پولشوئی و راه های مبارزه با آن
مجموعه سوالات استخدامی بانک ملی شامل: (همه سوالات دارای پاسخنامه میباشد)
-
سوالات ادبیات فارسی به همراه پاسخنامه 470 سوال
-
سوالات زبان انگلیسی به همراه پاسخنامه 464 سوال
-
سوالات احکام و معارف اسلامی به همراه پاسخنامه 770 سوال
-
سوالات دانش کامپیوتر و مهارت های هفتگانه (ICDL) به همراه پاسخنامه 455 سوال
-
سوالات دانش سیاسی و اطلاعات عمومی و دانش اجتماعی و تاریخی به همراه پاسخنامه 350 سوال
-
سوالات هوش و استعداد تحصیلی مقدماتی و پیشرفته به همراه پاسخنامه 470 سوال
-
سوالات آمار و ریاضی به همراه پاسخنامه 823 سوال
توجه : مجموعه سوالات استخدامی بانک ملی ایران شامل ویژگی های زیر میباشد
-
این مجموعه شامل سوالات آزمونهای گذشته، سوالات مشابه و پرتکرار آزمونهای برگزار شده میباشد.
-
سوالات چندین بار توسط تیم آموزشی و کارشناسی بررسی شده و عاری از خطا میباشد.
-
پاسخنامه سوالات در انتهای فایلها به منظور شبیه سازی آزمون به صورت جدولی میباشد و گزینه صحیح در صورت سوال علامت زده نشده است تا بتوانید میزان دقیق تسلط خود به مباحث را بسنجید.
-
بد نیست قبل از برگزاری آزمون نگاهی به نمونه سوالات بیندازیم و شانس قبولی خود را تا 80 درصد بالا ببریم.
-
درصورتیکه شما هم در آزمون استخدامی شرکت نموده اید، این نمونه سوالات منبع خوبی برای مطالعه هستند.
دانلود سوالات استخدامی بانک ها