معرفی رشته معماری (کد 2502) در مقطع دکتری:

هرچند که رشته معماری زیرمجموعه رشته ریاضی فیزیک و همراه با رشته ­های مهندسی قرار می ­گیرد، ولی از مقطع ارشد و دکتری در زیرمجموعه رشته هنر قرار داشته و تفاوت­های بسیاری دارد. در رشته معماری دانشجو به صورت سطحی از علوم رشته­ های مهندسی مانند عمران، مکانیک، برق اطلاعات کسب می­کند و در کنار آن ذوق و ظرافت هنری را نیز می­آموزد و در مقطع کارشناسی اقدام به طراحی صرف می ­نماید. اما این موضوع در مقطع ارشد تخصصی تر می­ شود و با در نظر گرفتن نظریه ها و تئوری های موجود اقدام به طراحی می­ کند. در مقطع دکتری، دانشجو اقدام به ارائه نظریه می­کند تا مسیری را برای دانشجویان مقاطع پایین ­تر بگشاید.

هدف از تحصیل رشته معماری (کد 2502) در مقطع دکتری:

در آزمون ورودی مقطع دکتری رشته معماری، تفکیک گرایش صورت نگرفته و داوطلبان بایستی به زمینه فعالیت اعضای هیئت علمی در هر دانشگاه توجه کنند و در زمان مصاحبه دکتری، زمینه تحقیقاتی خود را بر آن اساس تنظیم نمایند. از این رو نمی ­توان همچون رشته­های دیگر که به صورت جزئی، گرایشات در هنگام آزمون تفکیک می شود، اهداف مشخصی را ارائه کرد اما به طور کلی مقطع دکتری عمدتاً بر پایه پژوهش­ های عمیقی است، به نحوی که بایستی مرزهای علمی در رشته معماری جا به ­جا شود این پژوهش عمدتاً بر پایه آموزش معماری یا تئوری ­های مختلف طراحی معماری یا تأثیر علوم مختلف همچون تکنولوژی­ های نوین ساخت و هوش مصنوعی در معماری و تأثیر آن در راهکارهای طراحی است.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ­ التحصیلان رشته معماری (کد 2502) در مقطع دکتری (اعم از شغل­ های دولتی و خصوصی و اجرایی):

بازار کار رشته معماری می ­تواند تحت تأثیر محیط دانشگاهی و پژوهشی قرار گیرد. دانش آموختگان معماری می توانند به عنوان یک معمار حرفه ­ای با نگرشی خاص در زمینه طراحی فعالیت کنند. فارغ التحصیل رشته معماری می تواند در محیط دانشگاهی یا پژوهشی به عنوان استاد یا پژوهشگر مشغول به کار شود یا در شرکت­ های دانش ­بنیان فعالیت نماید. در محیط خارج از دانشگاه نیز می تواند به عنوان یک طراح در مؤسسات مربوطه همچون سازمان نظام مهندسی، سازمان مسکن و شهرسازی یا سازمان میراث فرهنگی و شرکت های وابسته و همچنین بخش خصوصی همچون شهرداری ها یا دفاتر طراحی با رتبه بندی سطح بالا مشغول به کار شود.

keyboard_arrow_up