معرفی رشته مهندسی نفت (کد 2352) در مقطع دکتری:

با توجه به گسترش آموزش عالی در کشور به منظور رشد و توسعه صنایع مرتبط با این رشته، مقطع دکتری رشته مهندسی نفت نیز در کشور راه اندازی گردید تا کلیدی ترین وزارتخانه و صنعت کشور نیز متناسب با پیشرفت های کلان بین المللی توسعه پیدا کند. به عبارت بهتر تحقیق و پژوهش که رکن اصلی پیشرفت در هر صنعتی است در مهندسی نفت در عالی ترین سطح با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه صنعت نفت آغاز گردید و سپس دانشگاه های تهران، صنعت نفت، امیرکبیر و صنعتی سهند نیز به این مهم پرداختند. مقطع دکتری مهندسی نفت در گرایش های مخازن هیدروکربوری و اکتشاف هر ساله از طریق آزمون های سراسری اقدام به جذب دانشجو در دانشگاه ها می نماید

هدف از تحصیل رشته مهندسی نفت (کد 2352) در مقطع دکتری:

به طور کلی هدف از تحصیل در مقطع دکتری در هر رشته ای انجام تحقیق و پژوهش در عالی ترین سطح به منظور برطرف نمودن معضلی از صنعت می باشد تا با ایده های نوین ارائه شده در رساله های دکتری، این مشکلات از صنعت برطرف گردیده و فضا برای رشد بیشتر فراهم گردد.

دانشجویان دکتری که دارای پایه علمی بسیار قوی در مقاطع کارشناسی بوده و در مقطع ارشد با شیوه انجام پژوهش آشنا گردیده است، در مقطع دکتری با اتکا به آموخته های قبلی و با انجام پژوهش ها و تحقیق های شبانه روزی، با ارائه ایده های ناب، مشکلات موجود در صنعت را برطرف می نماید.

از طرفی چون صنعت نفت در ایران صنعتی با سابقه بسیار طولانی است (نزدیک به یک قرن) نیاز به روش های نوین و ایده های جدید بیش از پیش در آن احساس می گردد تا بتواند در دنیای سر تا سر رقابت بین المللی به مسیر خود ادامه دهد.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ ­التحصیلان رشته مهندسی نفت (کد 2352) در مقطع دکتری (اعم از شغل ­های دولتی و خصوصی و اجرایی):

دانش آموختگان دکتری پس از دانش آموختگی فرصت مناسبی برای بهره مندی از آموخته های خود در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی مرتبط با صنعت نفت (همانند پژوهشگاه صنعت نفت) خواهند داشت.

از طرفی با توجه به گرایش وزارت نفت به انجام مناقصات و ارائه پروژه ها به شرکت های مختلف خصوصی به صورت قراردادهای E & P یا همان قراردادهای اکتشاف و تولید که در آن از صفر تا صد مراحل اکتشاف تا تولید و بهره برداری نفت به شرکت های مختلف واگذار می شود، دانش آموختگان می توانند در این پروژه ها نقش های اساسی در امر توسعه داشته باشند.

تدریس در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از دیگر زمینه های اشتغال فارغ التحصیلان دکتری رشته مهندسی نفت است.

توضیحی در رابطه با تعداد کل واحد هایی که در مقطع دکتری رشته مهندسی نفت (کد 2352) باید گذرانده شود (واحد های تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):

به طور کلی در مقطع دکتری مهندسی نفت 36 واحد گذرانده می شود که 15 واحد درس تئوری، 3 واحد سمینار و 18 واحد رساله دکتری می باشد. معمولاً دروس تئوری در ترم های اول و دوم، آزمون جامع در ترم سوم، پیشنهاد پژوهشی در ترم چهارم، سمینار ها جهت ارائه گزارش پیشرفت در ترم های بعد و در ترم هشتم دفاع از رساله دکتری انجام می شود.

نام دروس تئوری که عموماً دانشجو در مقطع دکتری رشته مهندسی نفت (کد 2352) می­ گذراند:
دروس تئوری در دانشگاه های مختلف متفاوت است، اما معمولاً دروسی از قبیل زیر ارائه می گردد :

ازدیاد برداشت مخازن غیر متعارف
مهندسی بهره برداری پیشرفته
مهندسی حفاری پیشرفته
پرکولاسیون
شبیه سازی پیشرفته

keyboard_arrow_up