شامل گرایش های:
#الکترونیک #مخابرات #قدرت #کنترل

معرفی رشته ­های مهندسی برق در مقطع دکتری:

در این بخش اطلاعات مربوط به رشته­ های مهندسی برق در گرایش­ های الکترونیک (کد 2301)، مخابرات (کد 2302)، قدرت (کد 2304)، کنترل (کد 2305) در مقطع دکتری ارائه خواهد شد:

معرفی رشته مهندسی برق ـ الکترونیک (کد 2301) در مقطع دکتری:

گرایش الکترونیک از گرایش های رشته مهندسی برق است که در دوره ارشد به سه زیرشاخه طراحی مدار (میکرو الکترونیک)، الکترونیک دیجیتال و نیمه رسانا (device) تقسیم می شود.

هر زیرشاخه ویژگی های خاص و بازار کار متناسب با خود را دارد. گرایش طراحی مدار بیشتر نشانگر و نماد دروس الکترونیکی است که در دوره لیسانس تدریس می شود؛ همچنین زیرشاخه دیجیتال نماد دروس مدار منطقی بوده و میکروپروسسور و زیرشاخه نیمه رسانا اغلب به مفاهیم فیزیکی و دانشی می پردازد و کمتر از سایر زیرشاخه ها موارد و ملزومات مهندسی دارد.

عشاق الکترونیک معمولاً به زیرشاخه اول و عشاق کامپیوتر و برق به زیرشاخه دیجیتال و عشاق فیزیک به زیرشاخه سوم رهسپار می شوند. قابل ذکر است تمام زیرشاخه ها به هم وابسته و به یکدیگر نزدیک هستند و مهندسان ماهر برق باید با زیرشاخه سوم مأنوس باشند.

رشته مهندسی برق ـ الکترونیک در مقطع دکتری شامل دو گرایش الکترونیک و جنگ الکترونیک می باشد.

هدف از تحصیل رشته مهندسی برق ـ الکترونیک (کد 2301) در مقطع دکتری:

هدف رشته مهندسی برق ـ الکترونیک تحليل تعدادی از مدارهای پركاربرد در مدارهای مجتمع آنالوگ از جمله مدارهای توليد مراجع ولتاژ و جريان، مدارهاي قفل فاز، مدارهاي كليد ـ خازن و انواع فيلترهاي آنالوگ و نيز نحوه طراحی مدار در تكنولوژی‌های زیرميكرون و نانومتر است. علاوه بر این، هدف رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک بيان انواع مدارهاي مبدل آنالوگ به ديجيتال و ديجيتال به آنالوگ و همچنين نحوه طراحی و اجرای آن ها به وسيله مدارهاي ميكروالكترونيك و تحليل ساختارها و مدارهای اساسی مربوط به ساخت انواع مبدل های داده می‌باشد. همچنین بررسي انواع توپولوژی های سوئيچينگ نرم در منابع تغذيه سوئيچينگ به منظور طراحي مبدل هاي سوئيچينگ فركانس بالا و نيز ارائه اصول تئوری و نكات عملی مرتبط با ساخت مبدل های فركانس بالا از دیگر اهداف این رشته است.

علاوه بر این ها، تكنيك ­ها و ابزارهاي موجود براي تحليل سيستم­ هاي كوانتومي جهت پيش بيني ترازهاي انرژي و رفتار ديناميكي قطعات نيمه هادي و بررسي اثرات متقابل الكترون ها، فوتون ها و فونون ها، پديده اسپين در قطعات و المان هاي الكترونيكي مبتني بر ميدان هاي مغناطيسي از اهداف تحصیل در مقطع دکتری رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک می‌باشد.

رشته ­های مجاز به شرکت در آزمون مهندسی برق ـ الکترونیک (کد 2301) مقطع دکتری:

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ ­التحصیلان رشته مهندسی برق ـ الکترونیک (کد 2301) در مقطع دکتری (اعم از شغل­ های دولتی و خصوصی و اجرایی):

طراحی مدارهای الکتریکی برای دستگاه های مختلف صنعتی، پزشکی و …
کارهای تحقیقاتی میکروپروسسورها (و میکروکامپیوترها) یا عناصر نیمه هادی و …
اشتغال در وزارتخانه های پست و تلگراف و تلفن، صنایع دفاع و سازمان های مختلف خصوصی و دولتی
اشتغال در مراکز و صنایع تولیدی و طراحی انواع وسایل الکترونیک مانند سیستم های صوتی و تصویری، طراحی انواع لامپ های روشنایی و سایر سیستم هایی که در آن ها انرژی الکتریکی نقش بارزی دارد.
تدریس خصوصی، تدوین کتاب و تدریس در دانشگاه‌ها به صورت هیئت علمی و حق التدریس

ظرفیت پذیرش دانشجو در 20 دانشگاه برتر ایران در رشته مهندسی برق ـ الکترونیک (کد 2301):

با توجه به اینکه ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه ­ها برای هر گرایش و هر دانشگاه متفاوت می­ باشد لذا ضروری است که داوطلبان متقاضی هر گرایش از این مهم اطلاع کافی داشته باشند.

توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ الکترونیک (کد 2301) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):

تعداد واحدهایی که یک دانشجو برای دوره دکتری رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک می گذراند، 36 واحد است که معمولا ً 18 واحد آن تئوری و 18 واحد آن پژوهشی است. در مجموع بعضی از دانشگاه ها 12 واحد و بعضی 18 واحد را برای گذراندن دروس تئوری در نظر می ‌گیرند.

نام دروس تئوری که عموماً دانشجو در مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ الکترونیک (کد 2301) می­ گذراند:

دروس تئوری به 2 بخش دروس اصلی و اختیاری تقسیم می ‌شود

معرفی رشته مهندسی برق ـ مخابرات (کد 2302) در مقطع دکتری:

رشته مهندسی برق ـ مخابرات در مقطع دکتری همانند مقطع ارشد به دو زیرشاخه مخابرات سیستم و میدان تقسیم می شود. مخابرات سیستم شامل زیرگرایش های پردازش سیگنال، شبکه های بی سیم، مخابرات مولکولی، رادار، نظریه اطلاعات و … می باشد. امروزه گرایش های مخابرات سیستم با شاخه های دیگری از علوم همچون هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، اینترنت اشیا، آمار و… عجین شده است.

امروزه در حوزه مخابرات بی سیم، تمرکز روی مبحث مخابرات نسل 5 و 6 است.

توصیه می شود برای پیشرفت بهتر در این شاخه برخی از پیش زمینه های ریاضی از جمله جبر خطی، بهینه سازی و احتمال خود را تقویت کنید.

در رشته مهندسی برق گرایش مخابرات، اطلاعات (مانند صوت، تصویر، داده­های کامپیوتری و …) از یک مکان به مکان دیگر ارسال می شود. در مقطع دکتری این رشته مسیر علمی که در دوره کارشناسی ارشد انتخاب شده ادامه داده می­شود و دانشجو با گذراندن دروس تخصصی تکمیلی، مسیر آموزشی خود را جامعیت می­ بخشد و در این مقطع فرصت مناسبی برای انجام پژوهش ­های­ علمی در یک زمینه خاص پیدا می کند.

در گرایش میدان، دانشجویان بیشتر با مفاهیم الکترومغناطیس، انتشار امواج، آنتن­ ها و … آشنا می ­شوند و در گرایش سیستم هدف آشنایی با الگوریتم ­ها و پردازش­ هایی است که به اطلاعات دریافتی اعمال می­ شود.

در واقع این دو گرایش مکمل یکدیگر هستند به این صورت که ارسال و دریافت اطلاعات، آنتن­ ها، موج برها و … توسط مهندسان مخابرات میدان طراحی می ­شوند و از طرف دیگر، کدگذاری و بازگشایی­ کد اطلاعات و همچنین سایر عملیات پردازشی، توسط مهندسان مخابرات سیستم به اطلاعات اعمال می ­شود تا قابل استفاده توسط کاربر باشد. دانشجو با توجه به علاقه خود می ­تواند در هر یک از این زمینه­ ها ادامه تحصیل دهد.

هدف از تحصیل رشته مهندسی برق ـ مخابرات (کد 2302) در مقطع دکتری:

رشته مهندسی برق ـ مخابرات یکی از رشته­ های کلیدی در عرصه علم و صنعت است. در کشور ما با توجه به این که ارتباط چندانی بین صنعت و دانشگاه وجود ندارد، دانشجویان مقطع دکتری این رشته می­ توانند با فعالیت در صنعت با پروژه­ های مخابراتی که در شرکت­ های مختلف در حال طراحی است، آشنا شوند؛ در این صورت دانشجو با انتخاب بخشی از آن پروژه صنعتی به عنوان پایان ­نامه دکتری هم تجربه کار در صنعت را کسب می کند و هم زمینه تحقیقات علمی بیشتر بر روی پروژه­ های صنعتی در دانشگاه را فراهم می­ آورد.

دانشجویانی که هدف آن ها تنها ورود به بازار کار است، با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد نیز می توانند مشغول به کار شوند و شاید نیاز چندانی برای ورود به مقطع دکتری نداشته باشند. بسیاری از دانشجویان مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ  مخابرات نیز همانند سایر رشته ­ها برای پیوستن به عضویت هیئت علمی دانشگاه ها یا ارتقا جایگاه شغلی خود در این مقطع ادامه تحصیل می­ دهند.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ ­التحصیلان رشته مهندسی برق ـ مخابرات (کد 2302) در مقطع دکتری (اعم از شغل ­های دولتی و خصوصی و اجرایی):

در ایران در حوزه­ مخابرات خوشبختانه شرکت ­های دانش بنیان متعددی وجود دارد که دانشجویان رشته مهندسی برق گرایش مخابرات پس از فراغت از تحصیل می­ توانند در آن ها مشغول به کار شوند.

از جمله این شرکت­ ها می ­توان به شرکت­ هایی که در حوزه نظامی و طراحی سامانه ­های مخابراتی فعالیت دارند، اشاره کرد. در این شرکت ­ها مبنای تمایز افراد (در جایگاه شغلی، حقوق دریافتی و …) سطح دانش و تجربه عملی آنها می ­باشد؛ لذا داشتن یا نداشتن مدرک دکتری تأثیر چندانی برای ورود به این شرکت­ های خصوصی ندارد.

در بخش دولتی نیز برای فارغ التحصیلان رشته مهندسی برق ـ مخابرات بازار کار وجود دارد که از جمله آن می­ توان به استخدام در سازمان صدا و سیما، وزارت دفاع و … اشاره کرد. فضای سازمان­ های دولتی اندکی با شرکت­ های دانش بنیان تفاوت دارد و برای استخدام در این سازمان ها داشتن مدرک دکتری در رشته مهندسی برق ـ مخابرات به فارغ التحصیل این رشته بیشتر کمک خواهد کرد.

به­ طور کلی شرکت­ های نظامی در زمینه آشکارسازی کور و رمز و شرکت­ های مخابراتی از جمله همراه اول، ایرانسل و … خواهان فارغ التحصیلان رشته مهندسی برق ـ مخابرات می باشند.

ظرفیت پذیرش دانشجو در 20 دانشگاه برتر ایران در رشته مهندسی برق ـ مخابرات (کد 2302):

با توجه به اینکه ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه ­ها برای هر گرایش و هر دانشگاه متفاوت می­ باشد لذا ضروری است که داوطلبان متقاضی هر گرایش از این مهم اطلاع کافی داشته باشند. ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته مهندسی برق گرایش مخابرات با توجه به تراز علمی 20 دانشگاه برتر ایران در دو نوبت روزانه و شبانه طبق آخرین سال برگزاری کنکور (سال 98) در جدول ذیل آورده شده است.

توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ مخابرات (کد 2302) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):

تعداد کل واحدهای مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ مخابرات 36 واحد است که 12 تا 18 واحد آموزشی و 18 تا 24 واحد آن پژوهشی (پایان ­نامه) می­ باشد (به عنوان مثال در دانشگاه صنعتی شریف 15 واحد آموزشی و 21 واحد پژوهشی است) که دانشجو پس از گذراندن واحدهای آموزشی و سپری کردن امتحان جامع، عنوان پایان ­نامه و کار پژوهشی خود را مشخص می کند.

نام دروس تئوری که عموماً دانشجو در مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ مخابرات (کد 2302) می­گذراند:

دروس تئوری ارائه شده در این مقطع علاوه بر اینکه به گرایش دانشجو مرتبط است به سطح علمی دانشگاه نیز بستگی دارد. دانشجو برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دروس تئوری می­ تواند به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه نماید و با این واحدها بیشتر آشنا شود.

 

معرفی رشته مهندسی برق ـ قدرت (کد 2304) در مقطع دکتری:

در رشته مهندسی برق ـ قدرت در مقطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) مشکلات شبکه قدرت (شبکه قدرت شامل قسمت شبکه تولید یا نیروگاه، شبکه انتقال و شبکه توزیع) و حل این مشکلات با روش های علمی و جدید بررسی می شود. با توجه به اینکه سالانه هزینه های زیادی در قسمت انرژی از جمله انرژی الکتریکی یا برق در کشورهای مختلف صرف می شود، از این رو کاهش این هزینه ها هدف اصلی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و فارغ التحصیلان این حوزه می باشد. تقریباً همه مقالاتی که در حوزه مهندسی برق گرایش قدرت در مجلات علمی مختلف چاپ می شوند، مربوط به همین موضوع می باشد؛ یعنی بتوانند با ارائه روش ­های علمی و کاربردی کلیه هزینه های تولید، انتقال و توزیع برق را به کمترین مقدار ممکن برسانند.

رشته مهندسی برق ـ قدرت در مقطع دکتری در دو شاخه اصلی گسترش پیدا کرده‌ است: 1) ماشین ‌های الکتریکی و 2) الکترونیک قدرت. در زمینه ماشین ‌های الکتریکی، موتورها، ژنراتورها و سایر تجهیزات الکترومغناطیسی مورد مطالعه قرار می‌ گیرد.

مباحثی مانند موتورهای الکتریکی استفاده شده در خودروهای برقی، موتورهای القایی، ژنراتورهای توربین ‌های بادی و موتورها با کاربرد خاص از جمله موضوعات پرکاربرد در پژوهش‌های امروزی رشته مهندسی برق گرایش قدرت است.

موضوعات مورد بحث در زمینه الکترونیک قدرت شامل کنترل و مدلسازی مبدل ‌ها، کنترل توان راکتیو و کیفیت توان، درایو موتورهای الکتریکی، مبدل ‌های فرکانسی در ژنراتورهای بادی، مبدل‌ های خورشیدی، ذخیره‌ سازها و یکسوسازهای مورد استفاده در خودروهای الکتریکی است. شاخه دوم مربوط به سیستم ‌های الکتریکی است.

در این شاخه موضوعاتی مانند حفاظت سیستم‌ های قدرت، کیفیت توان، بازار برق و برنامه ‌ریزی شبکه قدرت، شبکه ‌های هوشمند انرژی، میکروگریدها و قابلیت در سیستم ‌های تولید، توزیع و انتقال قدرت در سال ‌های اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته ‌است.

در این بین با توجه به نگرش تحقیقات بین رشته‌ ای پژوهش ‌ها در سال ‌های اخیر، در این پژوهش‌ ها گاهی نیاز به اطلاعات عمومی و جزئی درباره رشته ‌ها و گرایش ‌هایی همچون مکانیک، نرم ‌افزار، هوافضا، ریاضی، کنترل، مخابرات، الکترونیک و … است.

هدف از تحصیل رشته مهندسی برق ـ قدرت (کد 2304) در مقطع دکتری:

هدف اصلی تحصیل در مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ قدرت، مشابه سایر رشته ها، افزایش آگاهی و شناخت از موضوعی است که دانشجو در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به عنوان زمینه کاری خود انتخاب کرده است. آشنایی با فنون و تکنولوژی‌ هایی که در مرز دانش قرار دارند از دیگر اهداف تحصیل در این مقطع است.

با توجه به فرصت بیشتر دانشجو در مقطع دکتری و کامل‌ شدن دانش عمومی در رشته تخصصی در طول مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، مقطع دکتری فرصت بسیار مناسبی برای بلوغ علمی در اختیار فرد قرار می ‌دهد. هر کدام از زمینه‌ های تخصصی در این رشته نیازمند اطلاعات به روز، دانش تخصصی و دید جامع است که بدیهی است مقاطع قبلی نتواند پاسخگوی این نیاز باشد.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ ­التحصیلان رشته مهندسی برق ـ قدرت (کد 2304) در مقطع دکتری (اعم از شغل­ های دولتی و خصوصی و اجرایی):

با توجه به نقش گسترده و عام صنعت برق در زندگی روزمره و نقش تکنولوژی‌ های جدید مانند انرژی‌ های تجدیدپذیر، خودروهای الکتریکی، شبکه ‌های هوشمند انرژی و بازار برق به طور خاص، دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مهندسی برق ـ قدرت با طیف وسیعی از فرصت ‌های شغلی مواجه خواهند شد.

در رابطه با فرصت های شغلی، شاید تفاوت محسوسی بین مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد با دکتری وجود نداشته باشد اما برخی صنایع نیازمند تخصص‌ های خاصی اند که نیازمند بلوغ علمی داوطلبان است.

انرژی ‌های تجدیدپذیر در شئون مختلف از طراحی ژنراتورهای جدید و کنترل مبدل ‌های الکترونیک قدرت استفاده شده در آنها گرفته تا مدیریت و برنامه‌ ریزی تولید و توزیع آن ها از جمله مسائلی است که زمینه کاری گسترده ‌ای را برای فارغ التحصیلان این رشته در شرکت ‌های دانش‌ بنیان، کارخانه‌ ها و شرکت‌ های فعال در زمینه مطالعه و برنامه ‌ریزی شبکه ‌های قدرت فراهم می ‌سازد. علاوه بر فعالیت در کارخانه ها و شرکت های مربوط به فعالیت های مهندسی برق، می توان به عضویت هیئت علمی دانشگاه‌ ها و پژوهشکده ‌ها نیز اشاره کرد.

همچنین، دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع دکتری رشته مهندسی برق گرایش قدرت این امکان را دارند که بتوانند در مراکز رشد و پارک ‌های علم و فناوری با تأسیس شرکت ‌های دانش‌ بنیان به تولید محصول، ایده و خدمات مشاوره ‌ای خود بپردازند و از این طریق ضمن رفع نیازهای اساسی کشور به تولید ثروت نیز دست یابند.

ظرفیت پذیرش دانشجو در 20 دانشگاه برتر ایران در رشته مهندسی برق ـ قدرت (کد 2304):

با توجه به اینکه ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه ­ها برای هر گرایش و هر دانشگاه متفاوت می باشد لذا ضروری است که داوطلبان متقاضی هر گرایش از این مهم اطلاع کافی داشته باشند.

توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ قدرت (کد 2304) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):

 تعداد واحدهای مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ قدرت بستگی به دانشگاه محل تحصیل دارد؛ به عنوان مثال در دانشگاه صنعتی شریف باید 18 واحد تئوری در دو ترم با معدل بالای 16 گذرانده شود. دوره قانونی برای انجام رساله دکتری دو سال یا چهار ترم می باشد که این مدت تا یک سال قابل تمدید است. به طور کلی دانشجویان دکتری رشته مهندسی برق ـ قدرت حداقل 18 واحد درسی و 24 واحد پایان ‌نامه را باید بگذرانند.

نام دروس تئوری که عموماً دانشجو در مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ قدرت (کد 2304) می­گذراند:

عموماً رشته مهندسی برق ـ قدرت دروس آزمایشگاهی ندارد و تمام دروس تئوری و به صورت مشترک با دروس مقطع کارشناسی ارشد است. دانشگاه ‌های مختلف در این مقطع دروس متفاوتی در برنامه آموزشی خود قرار داده اند ولی معمولاً دروسی مانند قابلیت اطمینان، شبکه توزیع، برنامه ریزی و بهره برداری و حفاظت سیستم قدرت عناوینی هستند که در بیشتر دانشگاه ها برای دانشجویان این رشته ارائه می شود.

معرفی رشته مهندسی برق ـ کنترل (کد 2305) در مقطع دکتری:

رشته مهندسی برق ـ کنترل به بررسی فرایندها و انجام کنترل آن ها به روش های مختلف برای به حداقل رساندن خطا می پردازد. این علم در بیشتر علوم دیگر، حتی علوم انسانی نیز کاربرد دارد. در واقع هر جا که نیاز به طراحی فرایندی جهت اصلاح مسیر پیش رو داشته باشیم، علم کنترل پاسخگوی نیاز ماست. رشته مهندسی برق ـ کنترل در صنعت نیز کاربردهای بسیاری دارد؛ از جمله در صنعت هوافضا در قسمت هدایت و کنترل وسایل پرنده، رباتیک، کنترل دور موتورها، سیستم های تهویه، لوازم خانگی و … .

رشته مهندسی برق ـ کنترل در مقطع دکتری مانند سایر رشته ها به عمیق تر شدن مفاهیم ارائه شده در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازد؛ به گونه ای که یک مهندس کنترل پس از گذراندن این مقطع قادر باشد در یک حوزه تخصصی کنترلی ایده یا نظر جدیدی را ارائه دهد.

هدف از تحصیل رشته مهندسی برق ـ کنترل (کد 2305) در مقطع دکتری:

هدف از تحصیل رشته مهندسی برق ـ کنترل در مقطع دکتری می تواند برای افراد مختلف متفاوت باشد؛ از جمله:

ـ عضویت در هیئت علمی دانشگاه ها

ـ تقویت بنیه علمی

ـ به کارگیری و اجرای مباحث روز مهندسی کنترل در صنایع داخلی و به خصوص در صنعت هوافضا و … .

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ­ التحصیلان رشته مهندسی برق ـ کنترل (کد 2305) در مقطع دکتری (اعم از شغل ­های دولتی و خصوصی و اجرایی):

فارغ التحصیلان رشته مهندسی برق ـ کنترل در مقطع دکتری توانایی اشتغال به عنوان هیئت علمی دانشگاه ها، همکاری با پژوهشکده های دولتی یا خصوصی به عنوان مهندس طراح سیستم های کنترل، همکاری با صنایع دفاعی و همچنین همکاری با شرکت های خصوصی فعال در زمینه مباحث هوافضایی را خواهند داشت.

ظرفیت پذیرش دانشجو در 20 دانشگاه برتر ایران در رشته مهندسی برق ـ کنترل (کد 2305):

با توجه به اینکه ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه­ ها برای هر گرایش و هر دانشگاه متفاوت می­باشد لذا ضروری است که داوطلبان متقاضی هر گرایش از این مهم اطلاع کافی داشته باشند. ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته مهندسی برق گرایش کنترل با توجه به تراز علمی 20 دانشگاه برتر ایران در دو نوبت روزانه و شبانه طبق آخرین سال برگزاری کنکور (سال 98) در جدول ذیل آورده شده است.

توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ کنترل (کد 2305) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):

در مقطع دکتری رشته مهندسی برق ـ کنترل، تعداد واحدهای تئوری در دانشگاه های مختلف بین 15 تا 18 واحد متغیر است. همچنین در صورتی که دانشجو بنا بر صلاحدید استاد راهنما مجبور به گذراندن پیش نیاز شود، این دروس نیز به واحدهای تئوری اضافه خواهند شد که جزء معدل نهایی به حساب نمی آید. تعداد واحد مربوط به رساله دکتری نیز 18 واحد می باشد.

 

keyboard_arrow_up