معرفی رشته علوم سیاسی و روابط بین ­الملل (کد 2160) در مقطع دکتری:

رشته علوم سیاسی و روابط بین­ الملل در مقطع دکتری دارای گرایش­هایی مانند اندیشه سیاسی، جامعه­شناسی سیاسی، روابط بین­الملل، مطالعات منطقه­ ای، مسائل ایران و … است. ضعف عمده در برگزاری آزمون دکتری علوم سیاسی و روابط بین­الملل این است که دانشجویان داوطلب گرایش­های فوق، با وجود فاصله بسیاری که دارند، می ­بایست در یک آزمون کلی شرکت کرده و سپس انتخاب رشته کنند. بدیهی است دانشجوی گرایش مطالعات منطقه­ ای که با بسیاری از منابع اندیشه سیاسی یا جامعه ­شناسی سیاسی ناآشناست، کار سختی برای قبولی در مقطع دکتری دارد.

در بحث معرفی رشته علوم سیاسی و روابط بین­الملل این نکته قابل ذکر است که این معرفی می­بایست بر اساس گرایش­های مختلف صورت گیرد؛ به طوری که در گرایش اندیشه سیاسی از تئوری­ های سیاسی و مکاتب و متفکران مختلف صحبت می­شود اما در گرایش جامعه­ شناسی سیاسی از روابط گروه­ ها و طبقات اجتماعی با دولت و با یکدیگر.

هدف از تحصیل رشته علوم سیاسی و روابط بین­ الملل (کد 2160) در مقطع دکتری:

امروزه با پیشرفت بی وقفه علم و تکنولوژی، ارتباطات انسان­ ها، جوامع و ملل جهانی شده و در حال تبدیل به دهکده جهانی می باشد. در چنین فضایی نیاز است که هر کشور نسبت به مسائل روز جوامع و ملل دیگر آگاه باشد و این مهم باید در چارچوب سیاسی حکومت و در راستای منافع آن باشد.

هدف از تدریس در رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل تربیت کارشناسانی خبره است که با شم سیاسی خود به عمق جزئیات مسائل سفر کنند و راهکارهای مناسبی ارائه دهند تا افراد با عقاید متفاوت و گوناگون در یک کشور بتوانند آن ها را به کار بندند. کارشناسان این رشته باید با استفاده از تجارب و دستاوردهای بشر در طی تاریخ و شناسایی شرایط سیاسی کشور، راهکارهایی نیز برای حرکت ها و اقدامات بعدی بیابند و مسیر سیاسی آینده را پیش بینی کنند.

متقاضیان تحصیل در رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل برای احراز شرایط لازم به منظور رسیدن به چنین هدف والایی بایستی به کتب تاریخی به ویژه تاریخ سیاسی و کتب فلسفی علاقه مند باشند تا بتوانند قدرت ابتکار و توانایی تفکر خود را وسعت بخشند.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ­ التحصیلان رشته علوم سیاسی و روابط بین­ الملل (کد 2160) در مقطع دکتری (اعم از شغل­ های دولتی و خصوصی و اجرایی):

فارغ­ التحصیلان رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل می توانند در بخش های سیاسی و حقوقی سازمان ها و وزارتخانه ها مشغول به کار شوند.

روابط عمومی نهادها و وزارتخانه هایی مانند مجلس یا شوراهای استانی برای انجام بهتر وظایف و مدیریت آن ها نیازمند حداقل یک کارشناس علوم سیاسی می باشند.

اگر دانشجویان به رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل علاقه مند باشند و قلم خوبی داشته باشند، می توانند در صدا و سیما و روزنامه ها نیز مشغول به کار شوند و بی تردید آینده شغلی متزلزلی نخواهند داشت.

فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان مدرس در آموزش و پرورش و همچنین در هیئت علمی دانشگاه ها به فعالیت بپردازند.

افرادی که در گرایش هایی نظیر مطالعات منطقه ای و روابط بین الملل تحصیل کرده اند برای فعالیت در سازمان های جهانی از شانس بیشتری برخوردارند.

توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته علوم سیاسی و روابط بین ­الملل (کد 2160) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):

تعداد واحد: 18 که در سه ترم گذرانده می­شود.

واحد رساله: 18

علاوه بر این، آزمون جامع و آزمون زبان انگلیسی را نیز داریم.

keyboard_arrow_up