شامل گرایش های:
#ریاضی محض #ریاضی کاربردی #آموزش ریاضی

معرفی رشته­ های مجموعه ریاضی در مقطع دکتری:

در این بخش اطلاعات مربوط به رشته­ های مجموعه ریاضی در گرایش­های ریاضی محض، کاربردی و آموزش ریاضی (کد 2233) (نکته مهم: گرایش آموزش ریاضی گرایش جدیدی است که در سال 1399 به مجموعه ریاضی اضافه شده است) در مقطع دکتری ارائه خواهد شد:

معرفی رشته ریاضی محض (کد 2233) در مقطع دکتری:

در مقطع دکتری رشته ریاضی محض به آن بخش از فعالیت ‌های ریاضی پرداخته می شود که در آن به جنبه علمی و کاربردی کمتر اهمیت داده می شود.

زیرگرایش‌های ریاضی محض بیشتر به مفاهیم محض و اصول اساسی ریاضی می ‌پردازند. مطالبی که در این گرایش ‌ها وجود دارد بیشتر جنبه ذهنی دارند. در زیرگرایش‌ های رشته ریاضی محض عمدتاً قضایای مهمی که در ریاضی کشف شده ‌اند، مورد توجه قرار می‌ گیرند و اثبات دقیق آنها مطرح می ‌شود. در زیرگرایش آنالیز، مفاهیم آنالیز همچون آنالیز تابعی، آنالیز هارمونیک، آنالیز مالی و آنالیز ریاضی مورد بحث هستند. در زیرگرایش جبر نیز به جبر رمزنگاری، جبر گراف، جبر جا به جایی، جبر گروه‌ها، جبر لی و جبر نظریه نمایش پرداخته خواهد شد. در زیرگرایش هندسه، به هندسه توپولوژی، هندسه متروئید و هندسه منطق ریاضی توجه خواهد شد.

هدف از تحصیل رشته ریاضی محض (کد 2233) در مقطع دکتری:

هدف از تحصیل در مقطع دکتری رشته ریاضی محض، تربيت متخصصان جامع در علوم رياضي است كه آمادگي لازم براي ادامه تحصيل در جهت اشتغال به پژوهش و نيز انتقال علم رياضي در سطوح دانشگاهي را داشته باشند. آشنايي با تجزيه و تحليل مسائل در قالب رياضي و مدلسازي رياضي نيز از اهداف ديگر شاخه رياضي محض است.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ­ التحصیلان رشته ریاضی محض (کد 2233) در مقطع دکتری (اعم از شغل ­های دولتی و خصوصی و اجرایی):

با توجه به اینکه همه صنایع زیرساخت ریاضی دارند، در همه مراکز صنعتی و تحقیقاتی دنیا، ریاضی دانان در کنار مهندسان و دانشمندان سایر علوم حضوری فعال دارند و آنچه ارائه می شود نتیجه کار تیمی آنهاست. فارغ التحصیلان بسته به گرایش تحصیلی شان بازارهای کار متفاوتی پیش رو خواهند داشت. به عنوان مثال فارغ التحصیلان گرایش هندسه ـ معماری در زمینه محاسبات نماهای سازه ­ها بازار گرمی خواهند داشت یا مبحث آنالیز تابعی در مکانیک کوانتومی کاربرد بسیار زیادی دارد. فارغ التحصیل رشته ریاضی محض می تواند در مراکزی مانند وزارت علوم و تحقیقات، وزارت آموزش و پرورش، مراکز نجوم و فضایی و … مشغول به کار شود.

بیشترین فرصت ‌های شغلی رشته ریاضی محض مربوط به سرویس ‌های تحقیقی و آزمایشی، آموزشی، امنیتی، سیستم‌ های تبادل کالا، مدیریتی و روابط عمومی است. در بین مراکز تولیدی، صنایع هوا فضا و دارویی اصلی‌ترین مراکز استخدام کننده است. گروهی از ریاضی دانان نیز در بانک ‌ها یا شرکت ‌های بیمه مشغول به کار می شوند.

معرفی رشته ریاضی کاربردی (کد 2233) در مقطع دکتری:

مقطع دکتری رشته ریاضی کاربردی بیشتر جنبه محاسباتی دارد و دانشجویانی که از محاسبه و عملیات محاسباتی لذت می‌ برند، بهتر است این گرایش را انتخاب کنند. در واقع، آن هایی که از اثبات فراری هستند، می ‌توانند با خیال راحت به این سمت گرایش پیدا کنند. در بیشتر رشته‌های دانشگاهی ردپایی از دروس ریاضی کاربردی دیده می ‌شود و به جرئت می‌ توان گفت بسیاری از علوم دیگر، بدون ریاضی کاربردی بی ‌معنا هستند. به بیان ساده، می‌ توانیم بگوییم مفاهیم و مسائل سایر رشته‌ها با فرمول‌ ها و مفاهیم رشته ریاضی کاربردی معنا پیدا می ‌کنند.

در زیرگرایش آنالیز عددی، می ‌توان در زمینه آنالیز عددی سیستم‌ های دینامیکی، آنالیز عددی حل معادلات انتگرالی، آنالیز عددی حل عددی معادلات دیفرانسیل، آنالیز عددی روش‌ های عددی در جبر خطی، آنالیز عددی موجک و پردازش تصویر کار کرد که در سایر رشته‌ ها بسیار پرکاربرد هستند. در زیرگرایش تحقیق در عملیات، می ‌توان در زمینه‌ های کدگذاری، گراف و ترکیبات، ریاضی فیزیک، کنترل و بهینه ‌سازی به فعالیت پرداخت.

هدف از تحصیل رشته ریاضی کاربردی (کد 2233) در مقطع دکتری:

هدف رشته ریاضی کاربردی در مقطع دکتری، تربیت کارشناسانی است که دارای اندوخته کافی از دانش ریاضی باشند و توانایی تحلیل کمّی از مسائل صنعتی، اقتصادی و برنامه ‌ریزی را کسب نموده و نیز توانایی ادامه تحصیل در سطوح بالاتر و انتقال علم ریاضی کاربردی در کلیه سطوح دانشگاهی را داشته باشند.

به عبارت دیگر، هدف از مقطع دکتری رشته ریاضی کاربردی، تربیت اعضای هیئت علمی برای دانشگاه ها است که به روش های پیشرفته پژوهش احاطه کامل یافته و با تسلطی که بر یک یا چند موضوع ریاضی پیدا می ‌کنند، بتوانند مشکلات علمی جامعه را درک کنند و با تهیه مدل های ریاضی مناسب به حل آنها بپردازند. نوآوری و گسترش مرزهای دانش ریاضی در این دوره از اهمیت خاصی برخوردار است.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ ­التحصیلان رشته ریاضی کاربردی (کد 2233) در مقطع دکتری (اعم از شغل ­های دولتی و خصوصی و اجرایی):

ـ برنامه نویسی

ـ تدریس در دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی، مدارس دولتی و خصوصی

ـ کار در شرکت های صنعتی و خصوصی

ـ کار به عنوان مهندس کامپیوتر

ـ کار در مؤسسات محاسبات نجومی

ـ کار در بانک ها و مؤسسات مالی

ـ کارشناس یا مدیر پایگاه داده (در کارخانه ها یا شرکت ها)

keyboard_arrow_up