شامل گرایش های:
#مدیریت منابع خاک #مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک

معرفی رشته­ های علوم خاک در مقطع دکتری:

در این بخش اطلاعات مربوط به رشته ­های علوم خاک در گرایش ­های مدیریت حاصلخیزی و زیست­ فناوری خاک (کد 2420) و مدیریت منابع خاک (کد 2421) در مقطع دکتری ارائه خواهد شد:

معرفی رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست­ فناوری خاک (کد 2420) در مقطع دکتری:

رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک تلفیقی از دو گرایش سابق «شیمی، حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه» و «بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک» است. در رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک، واکنش­های شیمیایی خاک به ویژه عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان و نحوه جذب این عناصر و همچنین اثرات متقابل ریزجانداران خاک با شرایط شیمیایی موجود در خاک و در نهایت با گیاهان بررسی می­شود. در واقع تمامی موارد مؤثر در اتفاقات شیمیایی و بیولوژی خاک تا جذب عناصر توسط گیاه و فرایندهای بیوشیمیایی و علائم کمبود و بیشبود آن­ ها در گیاه مورد بررسی قرار می­گیرد.

رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک شامل گرایش­ های زیر می باشد :
شیمی
حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه
بیولوژی خاک
بیوتکنولوژی خاک

هدف از تحصیل رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست­ فناوری خاک (کد 2420) در مقطع دکتری:

دانشجویان علاقه­مند به مباحث ریزجانداران خاک و شیمی خاک و تغذیه گیاهان وارد این رشته می­شوند. هدف از تحصیل در رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک بررسی سازوکارهای مؤثر بر واکنش­های شیمیایی رخ­داده در خاک، بررسی اثر این واکنش­ ها بر فراهمی عناصر غذایی، بررسی اثرات ریزجانداران بر فراهمی عناصر غذایی، بررسی تأمین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه از طریق کودهای شیمیایی، آلی و زیستی و انواع روش ­های کوددهی و همچنین بررسی اثرات انواع آلاینده­ ها بر خاک و آب است.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ­التحصیلان رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست­ فناوری خاک (کد 2420) در مقطع دکتری (اعم از شغل­ های دولتی و خصوصی و اجرایی):

دولتی: دانشگاه، مراکز تحقیقاتی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط­ زیست.

خصوصی: آزمایشگاه تجزیه خاک، آب و گیاه، فروشگاه توزیع کود، راه­ اندازی واحد تولید کود (در صورت داشتن سرمایه یا حامی مالی)، کارشناس فنی و تحقیق و توسعه شرکت­ های واردکننده و تولیدکننده کود، کارشناس تغذیه گلخانه­ ها و مزارع.

معرفی رشته مدیریت منابع خاک (کد 2421) در مقطع دکتری:

رشته مدیریت منابع خاک، تلفیقی از دو گرایش سابق «فیزیک و حفاظت خاک» و «پیدایش و رده­ بندی خاک» است.در رشته مدیریت منابع خاک نحوه تشکیل خاک، طبقه­ بندی آن در کلاس ­های مختلف، ارزیابی اراضی و تناسب آن ها برای کاربری­های مختلف، مباحث فیزیکی خاک مانند بافت و ساختمان خاک، حرکت آب در خاک، انتقال املاح، مباحث ارزیابی میزان و اشکال فرسایش خاک با استفاده از مدل­ها و روش­ های مستقیم و اتخاذ راهکار حفاظتی برای مقابله با آن از جمله مباحثی هستند که مورد بررسی قرار می­گیرند.

رشته مدیریت منابع خاک شامل گرایش­ های زیر می باشد :
فیزیک و حفاظت خاک
منابع خاک و ارزیابی اراضی می­باشد.

هدف از تحصیل رشته مدیریت منابع خاک (کد 2421) در مقطع دکتری:

هدف از تحصیل رشته مدیریت منابع خاک در مقطع دکتری، علاوه بر علاقه دانشجویان به مباحث ژئومورفولوژی، پهنه ­بندی و تهیه نقشه اراضی ارزیابی شده و تناسب آنها برای کاربری ­های مختلف، آشنایی با مفاهیم حرکت آب در خاک، مقدار آب قابل استفاده گیاه با مدل­ های مختلف، انتقال املاح، مباحث ارزیابی فرسایش خاک و تولید رسوب با استفاده از مدل­ ها و روش ­های مختلف است.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ­التحصیلان رشته مدیریت منابع خاک (کد 2421) در مقطع دکتری (اعم از شغل­ های دولتی و خصوصی و اجرایی):

دولتی: دانشگاه، مراکز تحقیقاتی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست.

خصوصی: شرکت فنی مهندسی جهت ارزیابی اراضی و تهیه نقشه (البته در قالب شرکت ­های آب) و آزمایشگاه تجزیه خاک، آب و گیاه.

keyboard_arrow_up