معرفی رشته علوم اقتصادی (کد 2112) در مقطع دکتری:

مقطع دکتری فرصتی را برای دانشجویان این رشته فراهم کرده است تا مجموعه ‌ای از فعالیت های آموزشی و پژوهشی را پس از طی مراحل پذیرش در این مقطع به دست ‌آورند. بی ‌شک دانشجویانی که مقطع کارشناسی ارشد را در این رشته می‌ گذرانند، به خوبی با رشته اقتصاد آشنایی‌ های لازم را دارند. از طرفی پیچیدگی‌ های مسائل کلان اقتصاد کشور که پیوسته با چالش‌ های جدیدی روبروست، ضرورت استفاده از دانش روز اقتصاد در سیاست‌ گذاری‌ های کلان کشور را به خوبی آشکار می کند.

در ایران اهمیت و جایگاه رشته اقتصاد روزانه درحال پررنگ تر شدن است. در مقاطع تحصیلات تکمیلی و به خصوص دوره دکتری اقتصاد، پژوهش‌ های تخصصی در مورد مسائل روز اقتصاد کشور به صورت تخصصی ‌تر ادامه پیدا می‌کند.

هدف از تحصیل رشته علوم اقتصادی (کد 2112) در مقطع دکتری:

شاید بتوان مهمترین هدف از ایجاد رشته دکتری اقتصاد را تربیت افراد متخصص و پژوهش گران کارآمد در زمینه‌ های مختلف اقتصادی دانست. با توجه به اهمیت روز افزون این رشته که به نظر می‌ رسد در حال پیدا کردن جایگاه واقعی خود در میان سایر رشته ‌های دانشگاهی است، پیشنهاد می ‌شود دانشجویانی به فکر ادامه تحصیل در این مقطع باشند که علاقه زیادی به پژوهش داشته و از روحیه تحقیق خوبی برخوردار باشند.

به این دلیل که مهمترین مسئله در این مقطع، تحلیل موضوعات اقتصادی است و این مهم مستلزم بررسی و ملاحظه تعاملات میان متغیرهای اقتصادی در همه جوانب است. از این رو افرادی می‌ توانند در این رشته موفق شوند که علاقه‌ مندی آن‌ها در جهت اهداف اصلی رشته اقتصاد است.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ­التحصیلان رشته علوم اقتصادی (کد 2112) در مقطع دکتری (اعم از شغل ­های دولتی و خصوصی و اجرایی):

به نظر می‌رسد در طی سالیان اخیر تمامی اقشار جامعه اهمیت اقتصاد را به خوبی درک و آن را در زندگی روزمره خود احساس کرده ‌اند. این مهم، اهمیت داشتن یک اقتصاد قوی و پویا را بر همگان آشکار کرده است. از این رو به نظر می ‌رسد رشته اقتصاد نیز در میان سایر رشته‌ های دانشگاهی جایگاه ویژه‌ ای یافته و مورد توجه تمامی شرکت ‌ها قرار گرفته است. بنابراین شرکت ‌های مختلف از تمامی صنایع به دنبال اقتصادخوانده ‌ای هستند که شرایط اقتصادی کشور و حتی چالش‌ هایی را که اقتصاد جهانی بر بنگاه آن ها دارد به خوبی تجزیه و تحلیل کند تا بنگاه همچنان بتواند به حیات خود ادامه دهد.

بدیهی است که بازار کار این رشته را بنا بر توانایی ‌های فرد نمی ‌توان محدود به بخش خاصی نمود. شرکت‌ های دولتی و خصوصی نظیر بانک، بیمه، دانشگاه ‌ها و مؤسسات تحقیقاتی، نهادها و سازمان های اجرایی و به طور کلی تمامی بخش‌ هایی که پول در آنها جاری است بازار کار مناسبی را برای یک اقتصادخوانده‌ توانا مهیا ساخته است. علاوه بر این به دلیل فراگرفتن برخی مفاهیم بازار سرمایه، فرد توانا خواهد بود با اتکا به دانش اقتصادی خود به صورت مستقل بر بازار سرمایه نیز به عنوان شغلی پاره وقت حساب باز کند

توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته علوم اقتصادی (کد 2112) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):

بر اساس مصوبه شورای عالی برنامه ریزی در کمیته تخصصی اقتصاد و علوم بازرگانی رشته اقتصاد، مقطع دکتری شامل دروس مشترک (۹ واحد)، دروس گرایش اصلی (۹ واحد) و دروس دو گرایش فرعی (هر یک ۶ واحد) است. مقطع دکتری بیش از ده گرایش مختلف دارد. در نهایت رساله دکتری پایان بخش این مقطع تحصیلی خواهد بود. البته دانشجویان ممکن است در بدو ورود با توجه به نظر استاد راهنما یا گروه اقتصاد دانشگاه مربوطه، بنا به متفاوت بودن رشته در مقاطع قبل از دکتری یا بنا به صلاحدید، واحدهایی به عنوان پیش نیاز هم بگذرانند.

نام دروس تئوری که عموماً دانشجو در مقطع دکتری رشته علوم اقتصادی (کد 2112) می­ گذراند:
مهمترین دروس دوره دکتری، اقتصاد خرد پیشرفته ۱ و اقتصاد کلان پیشرفته ۱ هستند. سایر دروس بر اساس گرایش‌ های اصلی و فرعی در نظر گرفته می ‌شوند: برای گرایش اقتصاد نظری اقتصاد خرد پیشرفته ۲ و اقتصادسنجی که عموماً برای کلیه گرایش ‌ها اجباری است و برای سایر گرایش ‌ها، واحدهایی تحت عنوان مشابه گرایش انتخابی اخذ خواهد شد.

keyboard_arrow_up