معرفی کامل رشته مجموعه هنرهای تصویری و طراحی در آزمون کنکور مقطع کارشناسی ارشد:

كارشناسی ارشد هنرهای تصویری و طراحی داوطلب با ذوق و خلاق را بطور اساسی با مفاهیم و راهكارهای كاربردی این رشته آشنا می‌كند. هنر ، قریحه و خلاقیت در كنار سطح علمی مناسب ، مولد آثاری بی بدیلی در جهان است.

گرایش ‌ها و موقعیت‌های شغلی و استخدامی ( بازار کار ) رشته مجموعه هنر های تصویری و طراحی تاریخ (کد 1358):

تصویر متحرک (انیمیشن)
ارتباط تصویری
تصویرسازی
نقاشی
عکاسی
مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی
هنرهای رایانه‌ای (طراحی شبیه‌ساز هوشمند، تولید بازی‌های رایانه‌ای، هنرهای چندرسانه ای)
باستان سنجی (آثار و مواد آلی، آثار و مواد معدنی)

تصویر متحرك (انیمیشن):

فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد رشته هنرهای تصویری و طراحی گرایش تصویر متحرك می‌توانند در صدا و سیما و مؤسسات تبلیغاتی مشغول به كار شوند. موقعیت ‌های شغلی و استخدامی ( بازار کار ) رشته مجموعه هنر های تصویری و طراحی ( کد 1358) در گرایش ارتباط تصویری:

ارتباط تصویری:

برای‌ یک‌ فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد رشته‌ ارتباط‌ تصویری‌ فرصت‌های‌ شغلی‌ زیادی‌ وجود دارد چون‌ تنها بخشی‌ از کار او تبلیغات‌ می‌باشد و این‌ در حالی‌ است‌ که‌ تبلیغات‌ محدوده‌ خاصی‌ ندارد و از تبلیغ‌ یک‌ خودکار گرفته‌ تا تبلیغ‌ یک‌ کالای‌ فرهنگی‌ مثل‌ تئاتر یا سینما در حیطه‌ دانش‌ متخصص ارتباط تصویری می‌گنجد.

از سوی‌ دیگر تصویرسازی‌ و طراحی‌ روی‌ جلد کتب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه ‌ها و تهیه‌ آرم‌ و نشانه‌ نیز در حیطه‌ کار یک‌ متخصص‌ ارتباط‌ تصویری‌ قرار دارد. در کل‌ باید بگوییم‌ که‌ در ایران‌ دو شاخه‌ عمده‌ کاری‌ برای‌ یک‌ گرافیست‌ وجود دارد یکی‌ چاپ‌ و انتشارات‌؛ یعنی‌ طرحی‌ که‌ در نهایت‌ با چاپ‌ و تولید انبوه‌ سروکار دارد و دیگری‌ گرافیک‌ تلویزیونی‌ است‌؛ یعنی‌ گرافیست‌ تعیین‌ می ‌کند که‌ برای‌ مثال‌ مجری‌ تلویزیون‌ چه‌ لباسی‌ با چه‌ رنگی‌ بپوشد که‌ هم‌ مناسب‌ باشد و هم‌ تفاوت‌ رنگ‌ها در گیرنده‌ها اعم‌ از رنگی‌ یا سیاه‌ و سفید به‌ خوبی‌ مشخص‌ گردد.فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد رشته هنرهای تصویری و طراحی گرایش ارتباط تصویری می‌توانند به صورت فردی یا گروهی و بصورت خود اشتغالی اقدام به دایر كردن شركتهای تبلیغاتی نموده و یا در زمینه‌های ویرایش تصاویر و… به اشتغال بپردازند

از جمله كارهایی كه می‌توان نام برد عبارتند از:
طراحی كامپیوتری جلد كتاب، مجله، نوار، بروشور، كاتالوگ
طراحی كامپیوتری آرم و تمبر و اسكناس
طراحی كامپیوتری آگهی و تابلوهای تبلیغاتی كاریكاتوریست
تصویرگری و صفحه‌آرایی كامپیوتری
اصلاح و ترمیم عكس

نقاشی:

اجرای كارهای تبلیغاتی و گرافیك، راه‌اندازی كارگاه‌ های نقاشی خصوصی، همكاری با مؤسسات هنری و فرهنگی و آموزشی، نهادهای انقلابی و…، از جمله كارهایی است كه فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد رشته هنرهای تصویری و طراحی گرایش نقاشی قادر به انجام آن می‌باشند.

یک‌ فارغ‌التحصیل‌ کارشناسی ارشد رشته نقاشی‌ نباید انتظار داشته‌ باشد که‌ تنها مشغله‌ و منبع‌ درآمدش‌ نقاشی‌ کشیدن‌ باشد چرا که‌ حتی‌ نقاش‌های‌ موفق‌ و معروف‌ جهان‌ نیز تنها مشغله‌شان‌ کشیدن‌ نقاشی‌ نیست‌ بلکه‌ در کنار نقاشی‌، به‌ تدریس‌ نقاشی‌ نیز می‌پردازند. کاری‌ که‌ بسیار مثمر ثمر است،‌ چون‌ تدریس‌ و ارتباط‌ با دیگران‌، تأثیر به سزایی‌ در دید، ذهن‌ و اندیشه‌ یک‌ نقاش‌ می‌گذارد. در کشور ما نیز یک‌ نقاش‌ می‌تواند علاوه‌ بر نقاشی‌ به‌ تدریس‌ این‌ هنر در مراکز آموزش‌ عالی‌ یا آموزشگاه‌های‌ آزاد و به‌ فعالیت‌ در مطبوعات‌ و نشریات‌، صداوسیما، فرهنگسراها، سازمان‌ میراث‌ فرهنگی‌، وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌، شهرداری‌ها (به‌ عنوان‌ طراح‌ و مجری‌ نقاشی‌های‌ دیواری‌) بپردازد.

عکاسی:

اکثر فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد رشته‌ی عکاسی جذب مطبوعات می‌شوند و برخی جذب عکاسی تبلیغاتی، چون در حال حاضر ما شاهد گسترش مطبوعات و نیاز آنها به عكاسانی تازه نفس و متبحر هستیم. برپایی نمایشگاه‌های صنعتی متعدد و توجه به آگهی‌های تجاری و فرهنگی نیز باعث شده است كه تعداد قابل توجهی از فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد عکاسی جذب عكاسی تبلیغاتی شوند. حوزه انتشارات نیز تعداد دیگری از فارغ‌التحصیلان رشته عکاسی را به كار گرفته است.

به بیان دیگر فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد رشته‌ی عکاسی می‌توانند در نهادهایی كه عهده‌دار تبلیغات و ارتباط جمعی هستند (خبرنگاری جمهوری اسلامی، صدا و سیما و مطبوعات، مؤسسات تبلیغاتی و انتشاراتی و …) به عنوان خبرنگار و عكاس و یا به طور آزاد و منفرد در ادارات دولتی مانند آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، صدا و سیما، فرهنگ و ارشاد اسلامی و نظایر آن همچنین در مؤسسات علمی، هنری و صنعتی در كنار كارشناسان و متخصصان علوم مختلف به عكاسی در زمینه‌های تخصصی بپردازد. همچنین می‌توانند به كار در كارگاه‌ها و آتلیه‌های خصوصی عكاسی مشغول شوند. تدریس نظری و عملی عكاسی نیز از دیگر زمینه‌های فعالیت آنان می ‌باشد.

مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی :

فعالیت رشته مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی در مراکز و سازمان های فرهنگی و حوزه ها است. فارغ‌التحصیلان رشته مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، یعنی از طریق شرکت‌هایی که برای احیای بناها قرارداد می‌بندند با میراث فرهنگی در ارتباط هستند. کار در رشته مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی به 2 دسته پروژه‌ای و پژوهشی تقسیم می‌شود.

موقعیت‌ های شغلی و استخدامی ( بازار کار ) رشته مجموعه هنرهای تصویری و طراحی ( کد 1358) در گرایش باستان سنجی:

باستان سنجی:
امکان جذب فارغ‌التحصیلان رشته باستان سنجی در پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی سازمان میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری موجود می باشد