معرفی کامل رشته مجموعه طراحی شهری در آزمون کنکور مقطع کارشناسی ارشد:

از زمان پیدایش طراحی شهری تا دورانی كه با گذر زمان به تكامل نسبی رسیده است، تعاریف متعددی از آن ارائه شده است كه بر اساس دیدگاه افراد مختلف متفاوت می‌باشد طراحی شهری فعالیتی میان رشته‌ای و گروهی می‌باشد

كه هدف آن پیشنهاد راه حل در راستای سامان بخشیدن به عرصه‌های عمومی شهرسازی است

در نهایت باعث ارتقاء شرایط زیست محیطی و زیبا سازی فضا و مكان‌های شهری می‌شود. مفهوم کلی: بحث‌هایی كه در کارشناسی ارشد طراحی شهری به آن پرداخته می‌شود، بحث‌های كالبدی و فیزیكی شهرها هستند. در کارشناسی ارشد طراحی شهری علاوه بر اینکه با 2 واژه کالبد- فیزیک روبرو هستیم

با مسائلی دیگر نظیر مباحث روانشناسی اجتماعی و اقتصادی نیز روبرو هستیم. در یک طرح شهری باید به فرم شهر و تجسم فضایی کالبدی شهر توجه شود. طراحی شهری فرآیندی است که به شکل‌دهی فیزیکی بافت‌های مختلف شهری و روستایی منجر می‌شود. طراحی شهری با رویکرد ساختارگرایی به ایجاد اماکن متعدد می‌پردازد.

این فرآیند طراحی ساختمان‌ها، فضاها و چشم‌اندازها را در بر می‌گیرد و نهایتاً جریانی را به راه می‌اندازد که به عمران و آبادی شهری کمک می‌کند.طراحی، بخشی از هنر سازمان دهی به فضاهای زیرساختی است که با رشته‌های مختلف علمی و هنری مانند برنامه‌ریزی شهری, معماری و منظر سازی, مهندسی فنی, مهندسی ترافیک و حمل و نقل روانشناسی, جامعه‌شناسی و اقتصاد در ارتباط است و در عین حال با سیاست و فرهنگ نیز ارتباط پیدا می‌کند.

طراحی شهری یکی از جدید‌ترین رشته‌هایی است که بیش از 25 سال از عمر آن نمی‌گذرد. طراحی شهری یک رویکرد چندگانه نسبت به سایر مشاغل و رشته‌ها دارد، در اين رشته به طراحی فرم و فضا می‌پردازیم (در مقیاس مجموعه‌ها) این فرمها یا فضاها وقتی از دور به آنها نگاه کنیم به شکل یک عنصر دیده می‌شود اما در واقع به صورت یک مجموعه هستند.

هدف از طراحی شهری چیست؟

طراحی شهری بخش بسیار مهمی از هویت شهروندان یک شهر را نشان می‌دهد. مسائلی از قبیل این که چگونه می‌اندیشند،

چه امکاناتی در دسترس داشتند و چه متخصصانی نبوغ خود را ارائه دادند تا شهری که در آن زندگی می‌کنیم ساخته شده است.

زمانی که این عوامل را کنار یکدیگر قرار می‌دهیم تا ترکیبی از یک شهر را ارائه نماییم، سیمای شهر گویای فرهنگ و نگرش آن جامعه می‌باشد.

معیار فرهنگی، سلیقه‌ی شخصی، تفکر و امکانات نهادهای اجتماعی در یک کشور تعیین کننده‌ی نمای ظاهری شهری و بالطبع طراحی شهری است.طراحی شهری از یک سو باید حداقل خدمات و امکانات شهری رابه طور یکسان در اختیار کلیه شهروندان قرار دهد و از سوی دیگر تنوع و امکان انتخاب جایگزین متفاوت را برای گروه‌های مختلف جامعه فراهم سازد.

کارشناسی ارشد طراحی شهری
در چارچوب کلی فرایند برنامه‌ریزی و تصمیم گیری جامعه، نیاز به تشکلات رسمی و دارد كه در این زمینه بطور تخصصی آموزش دیده‌اند تا از این طریق پیشنهادهای طراحی را که نهایتاً به صورت سرمایه‌گذاری شهری، مرمت، نوسازی، بازسازی و ساخت و حفظ بناها درمی‌آید، بهتر ارائه دهند.

گرایش‌های مقطع کارشناسی ارشد رشته مجموعه طراحی شهری بر اساس آخرین تغییرات دفترچه سازمان سنجش

طراحی شهری
طراحی فضاهای آموزشی
گرایش‌ها و موقعیت‌های شغلی و استخدامی ( بازار کار ) رشته مجموعه طراحی شهری (کد 1351) :

فعالیت‌های مربوط به کارشناسی ارشد مجموعه طراحی شهری در سه حوزه اجرایی، پژوهشی و مدیریتی قابل اجرا است.

شهرداری‌ها
وزارت مسكن و شهرسازی
شركت‌های عمرانی
سازمان‌های زیباسازی شهرها و مؤسسات وابسته و یا زیر مجموعه آنها
در بخش پژوهشی نیز می‌توان به انجام كارهای تحقیقاتی و یا تدوین مقالات و پژوهش‌های علمی و تدریس اشاره كرد .
در کشور ما مقطع دکتری در رشته طراحی شهری وجود دارد. شرایط پذیرفته شدن در این مقطع بسیار وابسته به زمینه و تجارب کاری و همچنین پیشینه‌ی تحقیقات پژوهشی فرد می‌باشد و صرفاً از طریق آزمون کتبی و یا عملی داوطلبین پذیرفته نخواهند شد.علاوه بر داشتن امتیاز لازم در امتحان کتبی که از طرف دانشگاه مربوطه گرفته می‌شود، افراد در زمینه‌های زیر نیز سنجیده می‌شوند
داشتن پیشینه‌ی مناسب و مطلوب در زمینه‌ی فعالیت اجرائی که متناسب با رشته‌ی تحصیلی خود بوده باشد.
داشتن پیشنه‌ی در ارائه پژوهش‌های علمی و یا مقالات علمی مکتوب و رسمی در مجلات معتبر به چاپ رسیده باشد.
معدل کتبی بالا در مقطع قبلی

keyboard_arrow_up