معرفی رشته علوم و فناوری نانو ـ نانوفیزیک (کد 2237) در مقطع دکتری:

با توجه به نياز روزافزون صنعت و جامعه بين المللي به محصولات و فناوري هاي نانو و مفاهيم مرتبط با فيزيک در مقياس نانومتري، لزوم گسترش و راه اندازي رشته علوم و فناوری نانو ـ نانوفیزیک مشخص مي شود. رشته علوم و فناوری نانو ـ نانوفیزیک در مقطع دکتری دارای 2 گرایش زیر است: 1ـ نانوفوتونیک 2ـ نانوساختارها

رشته فناوری نانو ـ نانوفیزیک رشته ‌ای از دانش کاربردی و فناوری است که موضوعات گسترده ‌ای را پوشش می ‌دهد. موضوع اصلی آن نیز مهار ماده با دستگاه ‌های در ابعاد کمتر از یک میکرومتر، معمولاً حدود ۱ تا ۱۰۰ نانومتر است. نانوفناوری یک دانش به شدت میان ‌رشته ‌ای است و به رشته‌ هایی چون مهندسی مواد، پزشکی، داروسازی و طراحی دارو، دامپزشکی، زیست شناسی، فیزیک کاربردی، ابزارهای نیمه رسانا، شیمی ابرمولکول و حتی مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی شیمی نیز مربوط می ‌شود.

هدف از تحصیل رشته علوم و فناوری نانو ـ نانوفیزیک (کد 2237) در مقطع دکتری:

مهم ترین هدف رشته علوم و فناوری نانو ـ نانوفیزیک تربیت دانشجویانی است که برای تحقیق و پژوهش در یکی از زمینه های تخصصی علوم و فناوری نانو و همچنین همکاری در امر تدریس در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی توانمند باشند.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ ­التحصیلان رشته علوم و فناوری نانو ـ نانوفیزیک (کد 2237) در مقطع دکتری (اعم از شغل­ های دولتی و خصوصی و اجرایی):

ـ تدریس در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی

ـ انجام فعالیت های پژوهشی در شرکت های خصوصی دانش بنیان و سازمان های مربوطه در زمینه علوم نانو

توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته علوم و فناوری نانو ـ نانوفیزیک (کد 2237) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):

تعداد واحدهای لازم برای گذراندن دوره دکتری رشته علوم و فناوری نانو ـ نانوفیزیک در کل 36 واحد و به شرح زیر است:

ـ دروس الزامی مشترک حداقل 6 واحد در هر دو گرایش نانوفتونیک و نانوساختارها

ـ دروس الزامی تخصصی حداقل 6 واحد در هر دو گرایش نانوفتونیک و نانوساختارها

ـ رساله 24 واحد