شامل گرایش های:
#نرم افزار و الگوریتم #معماری سیستم های کامپیوتری #هوش مصنوعی #شبکه و رایانش

معرفی رشته­ های مهندسی کامپیوتر در مقطع دکتری:

در این بخش اطلاعات مربوط به رشته­ های مهندسی کامپیوتر در گرایش ­های نرم ­افزار و الگوریتم (کد 2354)، معماری سیستم های کامپیوتری (کد 2355)، هوش مصنوعی (کد 2356)، شبکه و رایانش (کد 2357) در مقطع دکتری ارائه خواهد شد:

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر ـ نرم ­افزار و الگوریتم (کد 2354) در مقطع دکتری:

رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار ـ الگوریتم در مقطع دکتری شامل دو گرایش است:

نرم افزار
الگوریتم و محاسبات
گرایش نرم افزار مهندسی کامپیوتر یکی از شناخته شده ترین شاخه های مهندسی کامپیوتر و دارای ارزش ‌های اجتماعی و اقتصادی است؛ زیرا بهره ‌وری انسان ها را بالا برده و چند و چون زندگی آنان را بهتر می ‌کند. انسان با بهره‌ گیری از نرم ‌افزار، توانایی انجام کارهایی را دارد که قبل از آن برایش نشدنی بود. نمونه ‌هایی از این دست نرم‌ افزارها عبارتند از:

سامانه ‌های حسابداری
نرم ‌افزارهای اداری
بازی ‌های رایانه ‌ای و اینترنت
در گرایش الگوریتم و محاسبات مهندسی کامپیوتر، دانشجو به صورت تئوری و عملی با طراحی الگوریتم های قدرتمندتر و بهینه تری آشنا می شود و در این گرایش مباحث مربوط به ریاضیات پیشرفته کامپیوتری و الگوریتم های پیشرفته محاسباتی را می آموزد.

هدف از تحصیل رشته مهندسی کامپیوتر ـ نرم ­افزار و الگوریتم (کد 2354) در مقطع دکتری:

هدف از تحصیل در مقطع دکتری مهندسی کامپیوتر ـ نرم افزار و الگوریتم نوآوری در زمینه های علمی و تحقیقی و دستیابی به جدیدترین مبانی علمی، تحقیقاتی و فناوری است.

دانشجویان در این دوره می توانند با روش های پیشرفته تحقیق و تسلط بر آثار علمی مهم در یک زمینه خاص از مهندسی کامپیوتر آشنا شوند و گام مهمی در کمک به پیشرفت و گسترش مرزهای دانش بردارند. همچنین باید توانایی

تعلیم
تحقیق
برنامه ریزی
طراحی، اجرا
هدایت، نظارت و ارزیابی
تجزیه و تحلیل
حل مسائل و مشکلات علمی پیچیده جامعه و جهان را در زمینه های مهندسی کامپیوتر ـ نرم افزار و الگوریتم داشته باشند

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ ­التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر ـ نرم ­افزار و الگوریتم (کد 2354) در مقطع دکتری (اعم از شغل ­های دولتی، خصوصی و اجرایی):

بخش IT ادارات، کا
رخانه ها و سازمان ها
طراحی نرم افزارهای مختلف
فارغ ‌التحصیلان این دوره می ‌توانند یا به عضویت هیئت علمی دانشگاه‌ ها و مراکز تحقیقاتی درآیند یا خود مصدر کارهای فنی و مدیریت علمی و فنی واحدهای صنعتی شوند، ضمن این که به عنوان مشاور یا مدرس در موارد خاص فعالیت نمایند.
راه ‌های مکانیزه کردن فعالیت‌ های سازمانی برنامه نویسی
بررسی و امکان سنجی سخت افزار
فعالیت مستقل برای تولید نرم افزارهای کوچک تا متوسط
تولید کد تست
بررسی برنامه های تولید شده
طراحی اپلیکیشن برای سیستم عامل های مربوط به تبلت و گوشی های همراه

بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر گرایش الگوریتم و محاسبات:

بازار کار این گرایش نسبت به سایر گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر کمتر است. اما به طور کلی فارغ التحصیلان می توانند در

مراکز صنعتی ـ تولیدی
شرکت ها و مؤسسات خدماتی
شرکت های تولیدکننده نرم افزار
شرکت های تولیدکننده قطعات
مراکز آموزشی
فعالیت کنند.

توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته مهندسی کامپیوتر ـ نرم­ افزار و الگوریتم (کد 2354) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):

دوره دکتری رشته مهندسی کامپیوتر ـ نرم افزار و الگوریتم دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی است. در دوره آموزشی گذراندن 12 تا 18 واحد درسی از درس های دوره های تحصیلات تکمیلی (علاوه بر واحدهای قبلی گذارنده شده در مقطع کارشناسی ارشد) اجباری است.

در مرحله پژوهشی 18 واحد مربوط به انجام رساله دکتری است. بنابراین مجموع واحدهای درسی دوره دکتری مهندسی کامپیوتر ـ نرم افزار و الگوریتم 36 واحد است.

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر ـ معماری سیستم های کامپیوتری (کد 2355) در مقطع دکتری:

رشته مهندسی کامپیوتر ـ معماری سیستم های کامپیوتری در مقطع دکتری یکی از گرایش ‌های مهندسی کامپیوتر است. این رشته با اجزای داخلی کامپیوتر که مراحل انجام یک دستور را بر عهده دارند و چگونگی کار آنها سروکار دارد.

همچنین واحد کنترل مرکزی و حافظه به عنوان دو بخش اصلی کامپیوتر معرفی می شوند و ارتباط و ساختار درونی آنها مورد بررسی قرار می گیرد.

به عبارت دیگر معماری سیستم های کامپیوتری دانش طراحی مفهومی و شناخت اجزای رایانه است.

هدف از تحصیل رشته مهندسی کامپیوتر ـ معماری سیستم های کامپیوتری (کد 2355) در مقطع دکتری:

هدف از دوره دکتری رشته مهندسی کامپیوتر در گرایش معماری سیستم های کامپیوتری، گسترش مرزهای دانش کامپیوتر و ارائه ایده ‌های نو و انجام تحقیقات نوآورانه است به گونه‌ای که کار تحقیقی دانشجو بتواند علاوه بر حل یک مسئله بدیع علمی یا فناوری روز دنیا یا کشور، در مجامع بین ‌المللی ارائه و به صورت مقالاتی در مجلات معتبر علمی و تخصصی به چاپ برسد.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ ­التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر ـ معماری سیستم های کامپیوتری (کد 2355) در مقطع دکتری (اعم از شغل ­های دولتی، خصوصی و اجرایی):

برنامه نویس
پژوهشگر علوم کامپیوتر
کارشناس/ مدیر شبکه
مدیر امنیت اطلاعات
استاد دانشگاه
کارشناس کنترل کیفیت (صنایع مرتبط)
مدیر کنترل پروژه (صنایع مرتبط)
مدیر تولید (صنایع مرتبط)
در زمینه ابررایانه ها
شبکه های گسترده و طراحی سخت افزار سیستم های کامپیوتری پیشرفته

توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته مهندسی کامپیوتر ـ معماری سیستم های کامپیوتری (کد 2355) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):

دوره دکتری مهندسی کامپیوتر ـ معماری سیستم های کامپیوتری دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی است. در دروه آموزشی گذراندن 12 تا 18 واحد درسی از درس های دوره های تحصیلات تکمیلی (علاوه بر واحدهای قبلی گذارنده شده در مقطع کارشناسی ارشد) اجباری است.

در مرحله پژوهشی 18 واحد مربوط به انجام رساله دکتری است. بنابراین مجموع واحدهای درسی دوره دکتری مهندسی کامپیوتر ـ معماری سیستم های کامپیوتری 36 واحد است.

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر ـ هوش مصنوعی (کد 2356) در مقطع دکتری:

مقطع دکتری رشته مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محسوب می ‌شود که بيشتر تمرکز آن روي بخش پژوهشي است. از نظر دروس تئوري قابل اخذ معمولاً تفاوتي ميان دروس مقطع کارشناسي ارشد و دکتري وجود ندارد و دانشجويان کارشناسي ارشد نيز مي ‌توانند تمام دروس آموزشي که دانشجويان دکتري اخذ مي ‌کنند را اخذ نمايند. گرايش هوش مصنوعي به نسبت ساير گرايش‌ هاي مهندسي کامپيوتر گرايش جديدتري محسوب مي ‌شود و با وجود تغييرات سريع در لبه علم در اين حوزه، همچنان مسائل حل نشده فراواني در اين حوزه وجود دارد.

هدف از تحصیل رشته مهندسی کامپیوتر ـ هوش مصنوعی (کد 2356) در مقطع دکتری:

بدون توجه به امکان ارتقاي شغلي و معرفي شدن به عنوان متخصص هوش مصنوعي، ادامه تحصيل در گرايش هوش مصنوعی در مقطع دکتري مي‌تواند به دليل تمرکز در يک حوزه مشخص از زمينه ‌هاي کاري آن باشد. همچنين مي ‌تواند فرصتي براي تغيير يا تقويت حوزه کاري به خصوص در حوزه‌ هاي کاربردي باشد. براي مثال دانشجو مي ‌تواند در مقطع کارشناسي ارشد، وارد مبحث شناسايي يادگيري ماشين شود. سپس در مقطع دکتري، با داشتن اطلاعات پايه هوش مصنوعي، پژوهش را در حوزه پردازش زبان هاي طبيعي ادامه دهد يا مي‌تواند در مقطع کارشناسي ارشد، حوزه بينايي ماشين را انتخاب کند و در مقطع دکتري، با ورود به حوزه يادگيري ماشين، مباحث تئوري و پايه اين حوزه را با توجه به اطلاعات مربوط به حوزه بينايي ماشين بيازمايد.

آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ ­التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر ـ هوش مصنوعی (کد 2356) در مقطع دکتری (اعم از شغل ­های دولتی و خصوصی و اجرایی):

فارغ التحصيل دکتري گرايش هوش مصنوعي علاوه بر اينکه فرصت ‌هاي شغلي يک مهندس کامپيوتر با مدرک کارشناسي ارشد را دارد، مي ‌تواند در دانشگاه ‌ها و مؤسسات آموزشي به عنوان استاد و عضو هيئت علمي فعاليت داشته باشد. همچنين مي ‌تواند در شرکت‌ هاي دانش بنيان وظيفه مشاوره و تحقيق و توسعه را براي ارائه سامانه‌ هاي هوشمند بر عهده گيرد. او قادر است با تحليل داده‌ هاي آماري ثبت شده، به رفع اشکال و تقويت سامانه ‌هاي هوشمند بپردازد.توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته مهندسی کامپیوتر ـ هوش مصنوعی (کد 2356) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):
دوره دکتری مهندسی کامپیوتر ـ هوش مصنوعی دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی است. در دوره آموزشی گذراندن 12 تا 18 واحد درسی از درس های دوره های تحصیلات تکمیلی (علاوه بر واحدهای قبلی گذارنده شده در مقطع کارشناسی ارشد) اجباری است.

در مرحله پژوهشی 18 واحد مربوط به انجام رساله دکتری است. بنابراین مجموع واحدهای درسی دوره دکتری مهندسی کامپیوتر ـ هوش مصنوعی 36 واحد است.

نام دروس تئوری که عموماً دانشجو در مقطع دکتری رشته مهندسی کامپیوتر ـ هوش مصنوعی (کد 2356) می­ گذراند:
دروس مقطع تحصیلات تکمیلی گرایش هوش مصنوعی عموماً مشترک هستند و دانشجویان از دروس باقی مانده که در مقطع کارشناسی ارشد اخذ نکردند می‌توانند پنج درس انتخاب نمایند. یکی از این پنج درس می‌تواند از گروه یا دانشکده دیگری نظیر گروه نرم ‌افزار یا دانشکده برق یا صنایع باشد. انتخاب دروس با توجه موضوع و با نظر استاد راهنما انجام می‌شود.

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر ـ شبکه و رایانش (کد 2357) در مقطع دکتری:

رشته مهندسی کامپیوتر ـ شبکه و رایانش در مقطع دکتری شامل دو گرایش است:

گرایش شبکه های کامپیوتری
گرایش رایانش امن
یکی از گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع دکتری، شبکه های کامپیوتر است. این رشته با مباحثی مربوط به طراحی، راه اندازی و نگهداری شبکه های کامپیوتری سرو کار دارد.

گرایش رایانش امن با مباحثی از قبیل ذخیره سازی، تبدیل، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن سروکار دارد. هدف از ایجاد این گرایش تخصصی تر کردن حفظ امنیت وب سایت ها، اپلیکیشن ها و صفحات شبکه های اجتماعی است که هرگونه فعالیت غیرمجاز و مغایر با خط مشی(Policy) امنیتی تعریف شده از قبیل دسترسی، استفاده، افشا، خواندن، نسخه برداری یا ضبط، خراب کردن، تغییر و دستکاری را غیرممکن می سازد.

هدف از تحصیل رشته مهندسی کامپیوتر ـ شبکه و رایانش (کد 2357) در مقطع دکتری:

هدف از رشته مهندسی کامپیوتر ـ شبکه و رایانش تربيت افرادي است كه در زمينه مطالعه، طراحي، ساخت، راه ‌اندازي و نگهداري سيستم ‌هاي سخت ‌افزاري و نرم ‌افزاري، شبكه هاي كامپيوتري و همچنين جمع ‌آوري، سازمان‌ دهي، طبقه ‌بندي، استفاده و انتقال اطلاعات و مديريت فرايند آنها تبحر لازم را داشته باشند.
آینده شغلی و بازار کار مربوط به فارغ ­التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر ـ شبکه و رایانش (کد 2357) در مقطع دکتری (اعم از شغل ­های دولتی و خصوصی و اجرایی):
بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر در گرایش شبکه های کامپیوتری به صورت زیر است:

بخش IT شرکت ها و سازمان های بزرگ و کوچک: تمامی شبکه های کامپیوتری در شرکت ها و سازمان ها به نگهداری و Trouble Shooting نیاز دارند. به همین دلیل بازار کار مهندسی کامپیوتر در گرایش شبکه کامپیوتر نسبت به سایر گرایش ها بیشتر است. فارغ التحصیلان می توانند شبکه های گسترده (WAN) و محلی (LAN) را ایجاد و پشتیبانی می کنند.

بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر در گرایش رایانش امن به صورت زیر است:

سازمان ها، مراکز دولتی و شرکت های خصوصی برای حفاظت از اطلاعات فضای اینترنتی در مقابل هکرها از دانش متخصصان این رشته استفاده می کنند.
توضیحی در رابطه با تعداد کل واحدهایی که در مقطع دکتری رشته مهندسی کامپیوتر ـ شبکه و رایانش (کد 2357) باید گذرانده شود (واحدهای تئوری و دوره مربوط به انجام رساله):
دوره دکتری مهندسی کامپیوتر ـ معماری سیستم های کامپیوتری دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی است. در دوره آموزشی گذراندن 12 تا 18 واحد درسی از درس های دوره های تحصیلات تکمیلی (علاوه بر واحدهای قبلی گذارنده شده در مقطع کارشناسی ارشد) اجباری است.

در مرحله پژوهشی 18 واحد مربوط به انجام رساله دکتری است. بنابراین مجموع واحدهای درسی دوره دکتری مهندسی کامپیوتر ـ شبکه و رایانش 36 واحد است.