وزارت جهاد کشاورزی از وزارتخانههای جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۷۹ با ادغام دو وزارتخانه جهاد سازندگی و وزارتخانه کشاورزی تشکیل شد. استخدام جهاد کشاورزی از طریق سازمان سنجش صورت می گیرد.
تاریخچه جهاد کشاورزی
پیش از دوره قاجاریه نامی از اداره فلاحت یا وزارت فلاحت در هیچ کتابی نیست، بلکه همه جا گفتگو از املاک شاه و دیوان خالصجات یا اداره خالصجات است. در زمان مظفرالدین شاه در سال ۱۲۶۹ طبق تصویبنامه هیئت وزرا ادارهای به نام اداره کل فلاحت و تجارت تأسیس شد. در سال ۱۳۰۹ وزارت فلاحت و تجارت و فواید به ۲ وزارتخانه تقسیم شد، وزارت اقتصاد ملی و وزارت راه ادارههای فلاحت و تجارت و معادن، وزارت اقتصاد ملی را تشکیل میداد.
در شهریورماه ۱۳۱۰ وزارت اقتصاد ملی به سه اداره کل تقسیم شد که عبارت بود از اداره کل فلاحت، اداره کل صناعت و اداره کل تجارت. در سال ۱۳۱۱ از دو اداره کل فلاحت و صناعت، یک اداره کل به نام اداره کل صناعت و فلاحت شکل گرفت که پس از دو الی سه سال از هم جدا شدند و دوباره اداره کل فلاحت و اداره کل صناعت هر یک جداگانه تأسیس شد و پس از چند سال نام اداره کل فلاحت به اداره کل کشاورزی تبدیل شد.
از شهریورماه ۱۳۲۰ اداره کل کشاورزی به وزارت کشاورزی تغییر یافت. در سال ۱۳۳۵ هدف و وظایف وزارت کشاورزی و شرح وظایف آن تدوین شد. در سالهای ۱۳۴۶ و ۱۳۴۷ با تصویب قوانینی چهار وزارتخانه کشاورزی، اصلاحات ارضی، منابع طبیعی، تولیدات کشاورزی و مواد مصرفی فعالیتهای مربوط به بخش کشاورزی را عهدهدار شدند. در سال ۱۳۵۰ وزارت منابع طبیعی منحل شد و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی به وجود آمد. در سال ۱۳۵۶ از ادغام وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و وزارت تعاون و امور روستاها وزارت کشاورزی و عمران روستایی تشکیل شد وسازمان آن در سال ۱۳۵۸ به تصویب رسید.
در سال ۱۳۵۹ براساس یک لایحه قانونی مراکز خدمات کشاورزی، روستایی و عشایری شکل گرفت. در سال ۱۳۶۲ وظایف عمران روستایی و سازمان امور عشایری از وزارت کشاورزی جدا و به وزارت جهادسازندگی محول شد. در سال ۱۳۶۶، سازمان شیلات و آبزیان از وزارت کشاورزی جدا و جزو وزارت جهادسازندگی شد. در سال ۱۳۶۸ بنا به تصویب مجلس شورای اسلامی امور بازرگانی چای از وزارت بازرگانی جدا و به وزارت کشاورزی محول شد. در سال ۱۳۶۹، منابع طبیعی و امور دام براساس قانون تفکیک وظایف وزارتخانههای کشاورزی و جهادسازندگی مصوب ۱۱ شهریور ۱۳۶۹ مجلس شورای اسلامی به وزارت جهادسازندگی واگذار شد.
سرانجام به منظور رفع نابسامانیها و نارساییها در بخش کشاورزی براساس قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جهت اصلاح نظام اداری، کاهش تصدیهای غیر ضروری، ارتقای بهرهوری و کارایی نیروی انسانی و مدیریت دستگاههای اجرایی، حذف موازی کاریها و تجمع امور کشاورزی و توسعه و عمران روستایی، لایحه ادغام وزارت جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی و تشکیل وزارت جهاد کشاورزی توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی تهیه شد و در تاریخ ۲۶ مرداد ۱۳۷۹ با قید یک فوریت به مجلس شورای اسلامی رفت.این لایجه در تاریخ ۶ دی ۱۳۷۹ به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید و در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۷۹ توسط شورای نگهبان تأیید شد.
دانلود سوالات استخدامی وزارت جهاد کشاورزی
ساختار داخلی وزارت جهاد کشاورزی
این وزارتخانه شامل هفت معاونت با نامهای زیر میباشد:
معاونت امور آب و خاک کشاورزی
معاونت امور باغبانی
معاونت امور تولیدات دامی
معاونت امور زراعت
معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی
معاونت توسعه بازرگانی
معاونت توسعه مدیریت و منابع
سازمانهای وابسته جهاد کشاورزی
سازمان امور اراضی کشور
سازمان امور عشایر ایران
سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور
سازمان دامپزشکی کشور
سازمان حفظ نباتات
سازمان شیلات ایران
سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران
نحوه ثبت نام آزمون استخدامی وزارت جهاد کشاورزی
این وزارتخانه سالانه برای جذب نیروی مورد نظر خود، آزمون استخدامی را برگزار میکند که داوطلبان برای ثبت نام در این آزمون، باید به سایت سنجش مراجعه کرده و با طی کردن موفقیت آمیز تمامی مراحل گزینش، به عنوان شخص پذیرفته شده نهایی، در شغل مورد نظر خود شروع به کار کنند.
متقاضی باید برای ثبت نام، تمامی شرایط عمومی و اختصاصی استخدام این وزارتخانه را داشته باشد.
مراحل ثبت نام در آزمون استخدامی جهاد کشاورزی
داوطلبان برای ثبت نام، ابتدا باید از طریق مرورگر، وارد سایت سازمان سنجش و آموزش کشور شود و سپس بر روی لینک ثبت نام در آزمون استخدامی را انتخاب کند. بعد از انجام این مرحله، با خرید کارت اعتباری مربوط به شرکت در آزمون، هزینه ثبت نام و شرکت در آزمون را پرداخت نموده و با دریافت سریال شماره کارت اعتباری و وارد کردن آن در قسمت مورد نظر، به بخش اصلی ثبت نام ورود کرده و با تکمیل فرم ثبت نام و نوشتن اطلاعات لازم، مراحل ثبت نام را تکمیل کنند.
رشته های مورد نیاز استخدام وزارت جهاد کشاورزی
از جمله رشته های مورد قبول و مورد نیاز این سازمان و وزارتخانه به شرح زیر می باشد:
علوم کشاورزی، اقتصاد کشاورزی، زراعت، حقوق کامپیوتر، فناوری اطلاعات، جامعه شناسی، پژوهشگری علوم اجتماعی، روزنامه نگاری، ارتباطات اجتماعی، امور فرهنگی، جغرافیا، آمار و ریاضی، مدیریت مالی، حسابداری، مدیریت کسب و کار، مدیریت سازمان های دولتی، رشته تاریخ، روابط بین المللی، عمران، مدیریت پروژه و ساخت و مهندسی صنایع کشاورزی.
شرایط عمومی استخدام وزارت جهاد کشاورزی
داوطلب باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد.
به دین اسلام یا یکی از ادیان پذیرفته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی، اعتقاد داشته باشد.
عدم سو پیشینه کیفری را دارا باشد.
کارت پایان خدمت یا معافیت دائم را داشته باشد.
عدم اعتیاد به مواد مخدر یا استفاده از دخانیات را دارا باشد.
دارای سلامت جسمانی و روانی و توانایی انجام کار در شغل مورد نظر باشد.
ممنوعیت استخدام در هیچ یک از ارگان های دولتی را نداشته باشد.
تعهد انجام خدمت و اشتغال در سازمان های دولتی را نداشته باشد.
دانلود سوالات استخدام سازمان جهاد سازندگی